Samfundsfag

adam smith

30. marts 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Hej derude, 

Jeg sidder lige og abejde rom adam smith. 

Altså det jeg ved om ham er: (nogle noter)

Adam Smith er kendt som liberalismens fader, og derfor går han stærkt ind for kapitalismen udvikling, igennem industrialismen. Adam Smidt = ”den usynlige hånd” på markedet dirigere resurser til de steder, hvor man har brug for dem, og sørge for, at der blev produceret den rigtige mængde varer til den rigtige pris. Dette sker via prismekanismen.
Prismekanismen – udbud, efterspørgsel og markedsligevægt på et frit marked: se s. 188 
Prismekanisme sker under ”fuldkommen konkurrence” = mange udbydere = let adgang til markedet = ingen udefrakommende faktorer, som påvirker priser. Forbruger = rationelle = vælger prod. Af bedst pris.
Kun tænkelig situation = ikke virkelig, dog beskriver det en idealsituation for prismekanismen.

Men mit spørgsmål er, hvordan kan man vha. tal/statistikker, vise at han har ret ? - hvilke statistikker skal jeg se på? - Kan det være noget med GDP? (jeg arbejder med økonomien i UK)

på forhånd taaak.. :)


 


Svar #1
30. marts 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 - og det at arbejdsdeling fører til stigende profit.. men hvordan vises det også i statistik?


Skriv et svar til: adam smith

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.