Andre fag

varmelegme

07. april 2010 af jacob198 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hey. Jeg er ved at lave en rapport, hvor jeg skal ha opvarmet 11m3 vand fra 20 til 80grader på 6,42 timer. Jeg vil gerne bruge et varmelegeme, gerne i form af en dyppe koger. Men jeg kan ikke finde noget varmelegeme i den størrelse. Er der nogen der ved, hvor man kan finde data på sådanne varmelegeme,r eller en der ved noget om varmelegemer og kan opstille nogle data, for et fiktivt varmelegeme?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2010 af mathon

            E = (11000 kg)·(4,186 kJ·kg-1·K-1)·(60 K) = 2,76276·106 kJ = 2,76276 GJ

            P = (2,76276·109 J)/(6,42·3600 s) = 119538 J/s ≈ 120 kW

hvis driftspændingen er 230 Veff
        haves
            P = 120000 W = (230 V)2/R

                   R = (230 V)2/(120000 V·A) = 0,44 Ω


Svar #2
07. april 2010 af jacob198 (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: varmelegme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.