Samfundsfag

HJÆLP TIL SAMFUNDSFAG

18. april 2010 af CarolineJensen94 (Slettet)

Heej alle sammen.. Jeg har fået til opgave at besvare 10 spørgsmål, men sidder fast i 3 af dem.. Det vil være en stor glæde, hvis der er nogle, som vil hjælpe mig med at besvare dem.

1. Hvilke fordele og ulemper har det for arbejdsgiveren, at hans arbejdskraft er organiseret i en fagforening?


2. Hvem har efter din mening ansvaret for, at der er arbejde nok til alle?


3. Antallet af studie- og lærerpladser kan sættes op eller ned, så det passer med samfundets behov. Hvad synes du om denne politik?
 

På forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af anne-kirsten (Slettet)

 1) Ulempe: du skal ud af noget med at han er tvunget til at give dem en vis løn, pga. overenskomstforhandlinger. Der skal desuden også opfyldes visse krav m.m. tjek en fagforenings hjemmeside og se om du kan vende nogle af deres argumenter.. 

Fordele: ..

2) Kan man snakke om at ansvaret ligger et sted? Regeringen har en interesse i at skabe jobs for alle, da de jo gerne vil vælges igen og ikke ønsker stor arbejdsløshed under dem, for så vil folk nok ikke stemme på dem igen. Og det er ikke virksomhedernes ansvar, da de jo ikke bare kan ansætte hvis de ikke har penge til det eller brug for arbejdskraften? 

3) God løsning: videreuddannelse kan eks. være med til at forbedre arbejdsstyrken og dens kvalitet. Desuden kan uddannelse være en god midlertidig løsning i eks. kriser. MEN det kan også være negativt hvis antallet af pladser pludselig sættes op i en høj konjunktur og folk derfor ikke kan få en vis uddannelse (træls for personen) og det er dårligt hvis vi ikke uddanner arbejdsstyrken = negativt for konkurreneevnen.. 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL SAMFUNDSFAG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.