Musik

Musikvidenskab

22. april 2010 af stumpie (Slettet)

 hej. 

jeg sidder i de her dage og overvejer hvilke studier der er noget for mig. Her er jeg især igen blevet interreseret i musikvidenskab, men igen bliver jeg i tvivl omkring hvor vidt jeg kan klare optagelsesprøven til musikvidenskab. jeg har set inde på de forskellige universiteters hjemmesider om hvad man skal kunne for at bestå optagelsesprøven. 

Men jeg har mere løst til at vide det fra folk som selv har prøvet det og hvordan de synes prøven var? det der især afskrækker mig af den skriftlige prøve med hørelæren og diverse. 

håber der er nogle der kan fortælle hvad de synes omkring optagelsesprøven:)


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. april 2010 af Musikipedia (Slettet)

Jeg syntes ikke at optagelsesprøven var særligt slem (mener dog alligevel at dumpeprocenten var på 50). 

Sang-delen skal der ikke meget til for at bestå.

Klaver-delen kræver at du har godt styr på både toner i g- og f-nøglen, og hvis du har det, skal det nok gå. Du kan godt bestå prøven, selvom du ikke gennemfører hele primavista delen. 

Angående den skriftlige prøve, så bør du som minimum kunne høre forskel på dur- og mol-treklange samt kunne notere dem på noder. Derudover bør du kunne genkende de fleste af de opadgående intervaller samt kunne nedskrive dem på noder. Det er også en stor fordel, hvis du kan de nedadgående intervaller, men du kan sikkert godt klare dig uden (men hvorfor tage nogen chancer).

Held og lykke!


Svar #2
22. april 2010 af stumpie (Slettet)

 Tak for dit svar:) 

jeg er dog stadig i tvivl for jeg er ikke så god til det med hørelæren, jeg har dog godt nok musik på A-niveau. Hvis jeg må spørger dig om lille ting mere omkring den skriftlige del. 

jeg kan sagtens høre hvornår det er en mol eller dur akk. men skal man kunne høre om det er en Gm eller D akk. Og kan man se tingene skrevet ned på papir, fx ved intervaller den første del af den hvor man skal skrive om det er en kvint eller terts? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. april 2010 af Musikipedia (Slettet)

Nej, du skal ikke kunne høre forskel på en Gm og fx en Dm. Hvis du skal notere akkorderne vil du altid få en grundtone at starte med.

Hvis du skal skrive intervaller ned, så får du ligeledes en grundtone til hvert interval. Der kræves ikke at du kan høre om de spiller en kvint fra c til g eller fra e til h. Bare du kan høre at det er en kvint.


Svar #4
22. april 2010 af stumpie (Slettet)

okay tak, så blev det lige lidt mere overskueligt og sikker om jeg kan klare det:) 


Svar #5
24. april 2010 af stumpie (Slettet)

 Hej.

jeg er lige kommet i tvivl om en ting. da du skulle til optagelsesprøve var det så vigtigt at man skrev fx ren kvint eller en stor sekund i stedet for bare kvint og sekund.:) 

du må undskylde de lidt dumme spørgsmål fra min side:) 


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. april 2010 af Musikipedia (Slettet)

Det er helt fint med 'dumme' spørgsmål :)

Ja, det er vigtigt at du skriver den eksakte intervalstørrelse ned, dvs. ren, lille eller stor. Du kommer så vidt jeg ved ikke op i forstørrede/formindskede intervaller, tritonus (forstørret kvart) dog undtaget.

Hvis du ikke kan høre om intervallet er stort eller lille, kan du altid bare skrive fx sekund, og så får du muligvis en halv rigtig.


Svar #7
01. maj 2010 af stumpie (Slettet)

 Okay tak skal du have. 

Har du nogle gode forslag og råd til hvordan man ikke øve i de forskellige discipliner til optagelsenprøven?:)


Brugbart svar (2)

Svar #8
01. maj 2010 af Musikipedia (Slettet)

 Forstår ikke helt spørgsmålet....

men læs om optagelsesprøven på musik.ku.dk og øv de discipliner der er påkrævet.


Skriv et svar til: Musikvidenskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.