Samfundsfag

notat

12. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Hvad er et "notat"? Hvordan skriver man sådan en i samfundsfag, og hvad er forskellen på notat og en almindelig "opgave".. Jeg skal skrive et notat til min arbejdsgiver om hvordan han/hun skal håndtere de politiske udfordringer...


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af NikolajOlsen

Som jeg har forstået det er det dig som fagperson, der skal rådgive, i din situation, din arbejdsgiver. Da jeg var til eksamen kunne man vælge at skrive et notat til Villy Søvndal, vist nok. Igennem dit kendskab til samfundet og de politiske udfordringer skal du rådgive din arbejdsgiver om, hvordan vedkommende skal forholde sig.

Nu ved jeg ikke, om det fremgår af opgaven, hvem din arbejdsgiver er, men hvis det er noget med produktion, kan du skrive noget om klima og miljø og eventuelle øgede afgifter herpå. Du kan måske finde ud af, om Fair Løsning indebærer afgifter på erhvervslivet, som man kan tage højde for. Jeg synes i øvrigt, at begrebet 'politiske udfordringer' er noget ukonkret. Et andet bud er at inddrage korporatismen, hvor virksomheden gennem sit medlemsskab i DA kan påvirke lovgivningsprocessen.

Det er alt sammen lidt usikre bud, fordi jeg ikke er helt med på, hvad 'politiske udfordringer' er. Under alle omstændigheder handler det om at rådgive nogen om noget. Måske ligger der nogle opgaver her på portalen, hvor der er skrevet notater.


Svar #2
13. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Jeg skal skrive et notat som rådgiver til Lene Espersen.. Der har jeg taget stilling til hendes nuværende stilling/populartiet blandt den danske befolkning og vælgerne, idet hun valgte at tage på "ferie".. :)

Jeg har læst nogle igennem her på portalen, og selvom det var om Villy var det en hjælp!

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af Oche (Slettet)

SOS i en fart...jeg skal være politisk rådgiver for den nuværende udenrigsminister Lene Espersen. Notaten skal indeholde en begrundet strategi for, hvordan Lene Espersen skal håndtere den negative eksponering i medierne og den faldende tilslutning til det konservative Folkeparti...

Tak på forhånd..:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2010 af NikolajOlsen

Har du ikke i undervisningen fået nogle teorier eller noget, som du kan bruge?
Hvilket niveau har du samfundsfag på?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2010 af Oche (Slettet)

Jeg har Samfundsfag på A niveau..Og nej  vi har ikke fået nogen teori eller lignende


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2010 af NikolajOlsen

Jeg er chokeret over, at man kan få sådan en opgave i samfundsfag A. En sådan opfattelse af politik hører ikke hjemme i et fagligt miljø. Hvis jeg skulle besvare opgaven, ville jeg nægte spørgsmålets præmis, nemlig at politik handler om spin. Min besvarelse ville være et notat med råd til Lene Espersen om, at hun skulle koncentrere sig om at føre politik efter den overbevisning, hun har.
Jeg synes faktisk det kunne være en god besvarelse, hvis du i notatet redegør for, hvad konservatisme er, og forbinder det med nogle ideer til konkrete politikforslag. Det besvarer og kritiserer spørgsmålet på samme tid.

Som jeg har skrevet til din indbakke, vil jeg meget gerne, om du har mulighed for at sende opgaven til mig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2012 af Motsen (Slettet)

Kan du sende den opgave til mig altså den om Lene Espersen? Skal op i den her om et par dage


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2016 af Juliepov (Slettet)

Har brug for hurtigt svar!!! hvis man skriver et notat som politisk rådgiver, og som jeg skal skrive til kristian thulelsen dahl, skriver man så; "Jeg mener I" eller "Jeg mener VI" altså I eller vi??? for er man som politisk rådgiver nok del af partiet til at kunne skrive vi? håber på hurtigt svar


Skriv et svar til: notat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.