Samfundsfag

Efterløn!

13. maj 2010 af biqqu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde ud af hvad de forskellige partiers holdning er til efterløn LIGE NU. Jeg har fundet mig frem til følgende:

S og SF = efterløn røres (ændres)
Venstre = ikke røres
DF = ikke røres
Enhedslisten = gå tidligt på efterløn (ændres)
Konservativ = afskaf
Radikale Venstre = rykkes til man er 67 (ændres)

---- jeg har forsøgt, at finde så nye opdates som muligt... Desuden mangler jeg enkelte partiers holdning? Er der nogen der ved hvad LA f.eks. går ind for?

Sidst men ikke mindst - skal jeg konstruere en model over denne. Jeg har tænkt mig at lave en model (en "ping", hvor der kan stå "enig" eller "uenig" - har I andre forslag?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af NikolajOlsen

Enhedslisten: Behold (http://enhedslisten.dk/fingrene-v%C3%A6k-fra-efterl%C3%B8nnen)

SF: Behold (http://politiken.dk/politik/article967078.ece)

Radikale: Afskaf (http://www.radikale.dk/CMS/forside04.aspx?SiteID=1)

S: Behold (http://jp.dk/indland/indland_politik/article1787211.ece)

V: Behold (http://jp.dk/indland/indland_politik/article1787211.ece)

DF: Behold (http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2010/01/10/185244.htm)

K: Afskaf (http://avisen.dk/henriette-kjaer-bakker-op-afskaf-efterloennen_126924.aspx)

LA: Afskaf (http://www.liberalalliance.dk/2010/05/folketinget-stemmer-om-at-afskaffe-efterlonnen.html)

Den mest simple er selvfølgelig en todeling mellem dem, der vil afskaffe den, og dem, der vil beholde den. Lidt mere avanceret er et kontinuum, så man kan se, at der er forskel på Ø og S i deres holdning til efterlønnen.

Du kan eventuelt kombinere det med noget fra Surveybank.aau.dk. Under valgundersøgelsen fra 2001 kan du kombinere partivalg med holdning til efterlønsreform. Godt nok kan der være noget med misbehag over for Nyrups løftebrud, men måske kan de give dig noget brugbart, hvor du kombinerer partiernes vælgeres holdning til efterlønnen med partiernes holdning.


Svar #2
13. maj 2010 af biqqu (Slettet)

 Yaay.. tak. Jeg synes bare det har været svært, da de hele tiden skifter mening! 


Svar #3
16. maj 2010 af biqqu (Slettet)

 Jeg har først lige fået tid til at kigge linksene igennem, og jeg tror du har glemt at tage højde for de nyeste meldinger. Venstre mener, i dag, at man ikke bør ændrer ved den alt i mens S mener at man skal pille ved den..


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2010 af gustavdahl (Slettet)

 Officielt er det kun de radikale og enhedslisten der vil røre efterlønnen, men kun fordi de andre partier er lammet af vælgerangst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2010 af nikolaj_olsen (Slettet)

Radikale og Liberal Alliance, må det være :)


Skriv et svar til: Efterløn!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.