Andre fag

hjælp til lommeregner

06. marts 2005 af cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogen der vil hjælpe mid med et enkelt spørgsmål angående en TI83+ lommeregner. Har haft en TI89 som nu er gået i stykker og har derfor lånt en af skolen. jeg vil gerne vide hvordan man bruger solver på Ti83´eren, har prøvet at trykke y=, hvorefter jeg har trykket ligningen ind og trykket graf, dernæst har jeg trykket 2nd calc, men derefter ved jeg kke hvad jeg skal gøre. Håber nogen vil hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2005 af Dunnar (Slettet)

der ligger en solver-funktion under MATH (knappen) det er den nederste funktion, du kommer ind der står 0= her skriver du din ligning fx:
0=x^2 - 4 eller hvad det nu kan være, trykker pil ned, trykker på ALPHA ENTER

Jeg har godt nok kun en 83, men de skulle vist nok være ens

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2005 af Dunnar (Slettet)

hvis du vil bruge grafen som hjælp skal du i CALC trykke fx VALUE, og så bare skrive det du vil finde, eller med piletasterne bevæge kurseren hen ad gafen til du finder dit punkt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2005 af Dunnar (Slettet)

Er du med?

/Dunnar

Svar #4
06. marts 2005 af cs (Slettet)

Ja har lige prøvet, men hvad hvis der nu er flere x-værdier synes kun jeg kan få 2 frem.. f.eks. hvis det er et 3 eller 4 grads polynomium. og lige en ting til i sandsynlighedsregning kan man få en opgave der hedder k(n,r), hvordan finder jeg den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2005 af *A* (Slettet)

under math et eller andet sted, tror nok de omtaler den som P(n,r)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: På en TI-83-grafregner betegnes binomialkoefficienten K(n,r) med 'nCr' (number of Combinations) og findes ved tastrutinen

[MATH] ; PRB ; [3]

Bemærk: 'nCr' kræver to naturlige tal som argumenter.

Eksempel:

K(4,2) = 4!/(2!(4-2)!) = 6

skrives ved tastrutinen

[4] ; [MATH] ; PRB ; [3] ; [2] ; [ENTER]

hvilket returnerer resultatet af

4 nCr 2

NB! Semikolon skal ikke indtastes - det adskiller blot to indtastninger i tastrutinen.

//Singularity

Skriv et svar til: hjælp til lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.