Samfundsfag

Højre/venstre? Fordeling/værdi?

15. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Er du enig i min inddeling?

1. Det kan være nødvendigt at hæve forældrebetalingen, så børnehavebørn får bedre mad.

= højreorienteret fordelingspolitik

2. Kommuner skal sprogteste alle børn forud for skolestart.

= højreorienteret værdipolitik

3. Det er vigtigt at undgå lukninger af små folkeskoler, også selv om de er dyrere per elev.

= venstreorienteret fordelingspolitik

4. Indførelse af test i folkeskolen er blevet for udbredt.

= venstreorienteret værdipolitik

5. Frit valg mellem kommunal og privat hjemmehjælp er et godt tilbud til de ældre.

= højreorienteret fordelingspolitik

6. Der skal indføres et prisloft for, hvad ældre i eget hjem skal betale for at få mad leveret af kommunen.

= venstreorienteret fordelingspolitik

7. Det er vigtigt, at skattestoppet også gælder for kommuneskatten.

= højreorienteret fordelingspolitik

8. Kommunen må gerne tjene penge ved at lade private virksomheder reklamere på offentlige bygninger.

= højreorienteret fordelingspolitik

9. Kommunen skal have lov til at tilbyde ekstra ydelser mod betaling, så f.eks. ældre kan købe ekstra rengøring.

= højreorienteret fordelingspolitik

10. Kommunalreformen har generelt forbedret de kommunale tilbud i min kommune.

= højreorienteret værdipolitik

11. Det kan være nødvendigt at tvinge nogle elever til at skifte skole, for at sikre en bred sammensætning af eleverne på den enkelte folkeskole.

= højreorienteret værdipolitik

12. Kommunen skal bruge flere penge på at bekæmpe klimaforandringerne, f.eks. ved miljøforbedringer af kommunens bygninger.

= venstreorienteret fordelingspolitik

13. Der skal ske en større økonomisk omfordeling mellem de rige og de fattige kommuner.

= venstreorienteret fordelingspolitik

14. Der skal investeres i flere cykelstier frem for udbygning af vejnettet.

= venstreorienteret fordelingspolitik

15. Reglerne på miljøområdet skal lempes for at sætte gang i udviklingen inden for landbrug og industri.

= højreorienteret værdipolitik


Skriv et svar til: Højre/venstre? Fordeling/værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.