Engelsk

grammatik

19. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Hvordan kan man forklare denne sætning grammatisk forkert?

b) She had an eight-years-old son

Det har noget med at sammensatte substantiver danner flertal på forskellige måder...


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2010 af Yow! (Slettet)

-s på years skal fjernes... sådan er det bare på engelsk =)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2010 af exatb

"Eight-year-old" = Otteårig

"Eight years old" = Otte år gammel 

De to forskellige måder at udtrykke alder på er blandet sammen i fejlsætningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2010 af Stygotius (Slettet)

 talord + navneord som bruges som mængdeangivelse har altid navneordet i ental.

Eks.

a five penny stamp

a six pound note

a ten gallon tank

etc. etc.

"Eight year old" som adjektiv bruges attributivt ( før navneordet)

"eight years old"  bruges som  subjekstprædikativ  (oms.led til grundled  =  efter navneordet eller pronominet og en form af   " be").

Dette har intet at gøre med sammensatte navneord.


Skriv et svar til: grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.