Andre fag

Naturfagseksamen! Check this out!

08. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej, jeg skal op til naturfagseksamen, og jeg får 10 (mdt.) og 11 (skrift.) i årskarakter. Problemet er bare, at jeg virkelig har svært ved at stå ved en tavle og fyre alt muligt af og bevise sætninger... :-(

Er der ikke en, der har en god fremgangsmåde til, hvordan jeg læser til og forbereder mig, og hvordan jeg gør til eksamen? Jeg skal op torsdag d. 12, og jeg har smålæst lidt indtil videre... jeg ved bare ikke hvordan jeg huske alle de beviser.

Skal jeg eksempelvis have et styk A4papir til hvert emner, hvor jeg skriver alt hvad jeg ved? Det bliver jo bare et lille problem, for nogle af emnerne overlapper hinanden (Linære, eksponentielle og potensfunktioner).

Hvad gør man forresten, hvis klappen går ned og man ikke kan komme videre?

Er der forresten nogen sproglige, der har været til en naturfagseksamen? Og hvordan så spørgsmålet ud? var der bilag?

Synes, at der er alt for lidt fokus på naturfag herinde, men anyways...

tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2003 af krelle (Slettet)

Jeg har været oppe til kemi i år, og matematik sidste år, og der står man jo også ved en tavle. Jeg synes det er en fin måde at gå til eksamen på. Læreren står sidder heller ikke bare ned, han kan godt finde på at gå op til tavlen og tegne et eller andet osv. Så hvis klappen går ned, så er han der altså til at hjælpe dig.

Til kemi læste jeg ikke anderledes end jeg ville have gjort til en hver anden eksamen. Vi sad nogle fra mit hold og gennemgik pensum sammen. Det er en god måde synes jeg.

Det er nok en god ide at skrive det ned du skal huske til hver emne, beviser definitioner osv. Men samtidig skal du passe på til forberedelsen at du ikke skriver alt for udførlige noter. det vil ikke se godt ud når du står derinde og så istedet for at bruge dit hoved, kigger ned i noterne hele tiden. Det har jeg hørt skulle tælle ned...

Men held og lykke da.


Svar #2
08. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Kepp..Du skal ikke skrive så mange noter, for det fik jeg et 7 tal for sidste år..Du skal nærmest kunne det udenad, og have læst rigtig godt på det!!! Du skal kunne stå ved tavlen og bare fylde den ud...det er dét der giver pote!!Jeg håber at det går godt for dig, men jo færre notater du har, dets bedre er det for der selv. Hav kun din disposition liggende på bordet!!!det er ret vigtigt, og viser du overblik og kontrol over det hele, så er den hjemme!! Det er ikke altid at der medfølger bilag, og spørgsmålene kan være ret forskellig fra lærer til lærer...så det kan jeg desværre ikke svare dig på, men øv dig så meget du kan!!!!håber det går godt!!held og lykke!!!

Svar #3
08. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg er heldigvis sluppet for at skulle op i naturfag, men vores lærer sagde, at der altid er et eller andet grundlæggende at sige om de forskellige emner (her tænker jeg eksempelvis på kemi og atomets opbygning): Lær dette udenad! Det vil nemlig være en stor hjælp til at være uafhængig af sine notater.

Det er VIGTIGT, at du ikke skriver hele sætninger på tavlen, men derimod udtrykker det, du vil via formler mv.

Hvis du kan inddrage en rapport, fremhævede han, at det tager kegler at kunne fortælle noget om fejlkilderne (foruden at forklare om forsøgets udførsel!).

Svar #4
08. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Damn, det er sateme nice, at I lige gad hjælpe så hurtigt. Jeg begynder også så småt at indse, at formler og beviser skal ligge på rygraden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2003 af uniQue (Slettet)

altså kepp du behøver ikke at lære det udenad, men du du skal bare gennemlæse det igen, og forstå formlerne, og den måde de er udledet på!! Så til eksamen får du f.eks. at vide at du skal redegøre for cosinus og sinusrelation (f.eks.), så slår du selvfølgelig op i din lærebog, og hurtig skimter det igennem endnu engang og skriver nogle små ting ned som du har svært ved at huske, så ligger de der i ryggraden når du kommer ind til eksamen...

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2003 af Lurch

Det vigtigste er klart at du forstår de formler du har med at gøre! Hvis det bare er noget du har lært udenad, og de begynder at stille uddybende spørgsmål er du på røven......:)

Svar #7
08. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Skal også op til naturfag og har Lige et lige spørgsmål, blev nemlig i tvivl om man må have alle sine noter, bøger m.m.med til forberedelsen??

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2003 af Lurch

Du må have alt, på nær personer g andre kommunikationsmidler, med til forberedelsen!

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni 2003 af RE (Slettet)

du må have det hele med!
jf evt
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/lov/bilag25.htm?menuid=150555

Svar #10
09. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Lad mig lige uddybe: Selvfølgelig skal jeg lige præcisere at det ikke er udenadslære på den måde, men at man også skal forstå det med henblik på, at kunne frigøre sig fra noter.

Skriv et svar til: Naturfagseksamen! Check this out!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.