Samfundsfag

vk regeringens udenrigspolitik

30. maj 2010 af busseman (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

argumenter for at  vk regeringens udenrigspolitik har øget Danmarks sikkerhed


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af Formelsamling (Slettet)

de er bange - simpelthen ..
 

Thorning mener at:Tørklædet kan kun tolkes som undertryggende, da muslimske mænd ikke selv tager det på" Er BH-en så også undertrykkende? Foruden har jeg aldrig set en mand gå i højhælede sko, de må også være undertrykkende?
Det er lige så undertrykkende at tvinge et tørklæde på en kvinde, som at ville tvinge det af hende. "hvis hun tar tørklædet af, gir? hun slip på? sin religion" Der er mange diakritiske tegn der gør X kan føle Y. Hvor stærk Y bliver, er jo det man italesætter det til.

vk er helt væk :D og det samme er S og (SF), men vi kan i det mindste glæde os til at vk falder til næste valg - flertallet i det konservative parti vil ikke længere have frøken espersen som forman .. har i glemt rokaden ? vk er færdigt inden næste valg .. regeringen går i opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2010 af Economist (Slettet)

#1 Det har da intet med udenrigspolitik at gøre. Personlige holdninger er det eneste, det er.

Tørklædet har muslimske kvinder på, fordi religionen siger, at de skal. BH har danske (og vel også muslimske) kvinder på, fordi det er meget rart, at brysterne holdes på plads. Mænd går i ikke i højhælede sko, fordi det ikke er mandemode, så de vælger det simpelthen fra. At tørklædet ses som undertryggende er, fordi det ikke umiddelbart står til valg, det skal de bare have på. Og ja, jeg er bekendt med, at nogle vælger det. Ikke desto mindre er der et pres, der fordrer, at de har det på, hvilket sikkert hjælper på valget.. 

Personligt er jeg ligeglad, hvad de vælger, det er ikke mit problem. Og lad os så vente med at spå om den politiske situation til næste år, meget kan nå at ændre sig inden da.

#0 Det er svært, synes jeg, for Danmarks udenrigspolitik er relativt ligegyldig i det store spil. Regimerne i både Irak og Afghanistan var blevet lagt ned, om Danmark deltog eller ej. Vores tilstedeværelse ud fra den Somaliske kyst redder kun få skibe fra pirater, mens vores indflydelse i de politiske organisationer ikke er blevet markant større. Hvis jeg skulle sige noget, må det dog alligevel være det sidste. Danmarks såkaldte "aktivistiske" udenrigspolitik har nok skabt os støtter i form af England og USA, der kan være nyttige i FN og NATO-sammenhænge. Det er eksempelvis tvivlsomt, om Anders Fogh var blevet generalsekretær i NATO, hvis vi ikke havde støttet amerikanerne i den grad, som vi gjorde. Om det hjælper på Danmarks sikkerhed, er jeg dog tvivlsom overfor. Vi er ret sikre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2010 af Niclas91 (Slettet)

Til abdalla: Hvad har det med udenrigspolitiken at gøre? Jeg tror du forveksler det med udlændingepolitiken...

Til busseman: Citat fra denstoredanske.dk: Udenrigspolitik kan opfattes som en politik, der har til formål at regulere samspillet mellem et samfund og dets omgivelser. Regeringen er placeret mellem de ydre omgivelser, dvs. det internationale system, og de indre omgivelser, det nationale samfund, og søger dels udadtil at varetage, hvad den opfatter som nationale interesser, dels at skærme disse interesser imod uønsket indflydelse udefra. Fænomener som integration og globalisering gør dog denne "ledvogter"-funktion stadig vanskeligere.

Mål for en udenrigspolitik er dels indflydelse over de ydre omgivelser, dels autonomi i forhold til dem. Mere specifikt kan der skelnes mellem tre forskellige udenrigspolitiske mål: Sikkerhed er ambitionen om at bevare den nationale suverænitet og den territorielle integritet over for ydre trusler; velfærd dækker ønsket om at fremme et samfunds økonomiske interesser i den internationale arbejdsdeling, mens værdifremme sigter på at udbrede ideelle værdier, der spiller en rolle på nationalt plan, fx demokrati, til det internationale samfund.

Du kan argumentere for at regeringen har forøget sikkerheden ved at forsøge at indføre demokrati i irak, og at der skabes et samarbejde med USA som kan lede til handelsmuligheder.

Men hæng mig ikke op  på det! ;)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2010 af Formelsamling (Slettet)

det har du ret i - jeg så helt forkert :D

 men tørklæde er ikke noget man skal hvis man ikke vil ? jeg kender da en masse som ikke bærer tørklæde - selvom det i islam beordres til at bære det, fordi at islam ser på kvinden som et fantastiskt og spektakulert væsen. I islam udstråler kvindens skønhed så meget - at selve tørklædet bare er en måde at "gemme" en del af den massive skønhed ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af casparado (Slettet)

#2, med fare for at lyde lidt brysk så er det altså noget sludder du siger. Jo Danmarks udenrigspolitik har betydning for statens sikkerhed. Det har den fordi vi er et mere oplagt mål for terrorister pga. vores alliance med USA, og vores tilstedeværelse i Afghanistan og Irak. Tilgengæld skal det lyde til statiskerens forsvar, at det først var med Muhammed tegningerne at terroristerne for alvor fik øjnene op for Danmarks militære tilstedeværelse i mellemøsten. Vores styrke er ikke særlig stor. Prøv engang søg på PET's hjemmeside og tjek deres terrortrussel center, mener de for nyligt netop argumenterede for at terrortruslen i DK er tilstede, netop på baggrund af de argumenter som jeg har præsenteret.


Skriv et svar til: vk regeringens udenrigspolitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.