Matematik

vinkelrette vektorer

05. maj kl. 15:27 af ulla12354 - Niveau: B-niveau

hejsa

jeg skal løse den her opgave (jeg vedhæfter den) og jeg ka simpelhen ikke finde ud af det. Den skal løses til uden hjælpemidler så ikke med alt for svære løsninger.

på forhånd til

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj kl. 15:32 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj kl. 15:38 af peter lind

For at vektorerne skal være vinkelrette på hinanden skal deres skalarvektorer være lig med 0 så

udregn a•b og sæt de lig med 0. Det giver en andengradsligning som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj kl. 16:32 af ringstedLC

\begin{align*} \vec{a} \perp \vec{b} \Rightarrow \vec{a}\cdot \vec{b}=0 &= a_1\,b_1+a_2\,b_2 &&\textup{formel (50) og (53)} \\ \binom{t}{5}\cdot \binom{t-3}{-2}=0 &= t\cdot (t-3)+5\cdot (-2) \\t &= \left\{\begin{matrix} ...\\... \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: vinkelrette vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.