Andre fag

Geografi!!!

09. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
hello..jeg skal spørge om en enkelt ting, som jeg meget gerne vil have fastgjort!!...hvordan kan det være, at vulkanzonen ligger ved den destruktive pladerand?? - Jeg forstår godt at jordskælv forekommer ved destruktiv pladerande, idet der udløses spændinger, men hvorfor vulkaner??? tak for hjælpen!!!

Brugbart svar (2)

Svar #1
09. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Når to plader støder sammen (destruktiv pladerand) kan den ene glide under den anden og en del af bjergarterne smeltes. Denne smelte trænger op til skorpens overflade og danner vulkaner.

Svar #2
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvad går jetstømmen ud på??? Den befinder sig over frontalzonen, men hvordan virker den og hvad medvirker den til?

Brugbart svar (3)

Svar #3
11. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Jetstrømmen er en kraftig permanent luftstrøm i 5-10 km´s højde. Den kan blæse med op imod 400 km i timen.
Fly kan spare store mængder brændstof ved at flyve "med" jetstrømmen.

Jetstrømmens opståen skyldes trykforholdene højt oppe i og med at lufttrykket falder med højden. I troperne falder luftens tryk mindre med højden end i de polare egne. Trykket i en bestemt højde er derfor højere i troperne end i de polare egne. Luften søger altid fra højtryk til lavtryk. Derfor vil luften i højden søge fra ækvator i retning mod polerne. Jordens rotation får dog luftstrømmen til at afbøjes 90 grader. Derfor blæser den fra vest mod øst.

Svar #4
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Dav!
Nogen, der kan give mig en let forståelig forklaring på det primære vindsystem, med pasatvinde, monsun, ITK-zone, corioliskraft, dynamiske og termiske høj og lavtryk osv. Jeg fatter ikke et hak og der er ikke rigtig nogen hjælp at hente i bogen. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal gribe det an, og hvor jeg skal begynde og slutte...

Svar #5
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Et spørgsmål til vandets kredsløb. Jeg forstår ikke hvad "den potientielle evapotranspiration" er for noget, og hvordan man skal sætte det sammen med den aktuelle evapotranpiration og nedbøren, hvis man får udleveret en graf over de 3 ting,(en graf med alle månederne og evt. hvor meget der er nedsevet i de mdr.) -til eksamen???

Brugbart svar (2)

Svar #6
11. juni 2003 af uniQue (Slettet)

hehe jeg var lige så i tvivl som jer før igår hvor jeg var oppe, nu kan jeg bare være fri og FUCCCCCCCCKKKK GEOGRAFI han var fandme led min lære igår!!!

Svar #7
11. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Unique - fik du mine noter?

-Slacz-

Skriv et svar til: Geografi!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.