Oldtidskundskab

Oldtidskundskab litterære virkemidler?

19. juni 2010 af Chillz (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hey vores old-lærer har nævnt nogle litterære virkemidler til analysering af antik tekst. Der er dog enkelte jeg ikke forstår:

alitteration=? har et eks. med "blinkende bække" dog siger det mig ikke så meget.

Retardering=?

Onomatopoetika=? Har en note der siger lydmalende ord, vil det sige f.eks. "brusende flod"? eller?

Dramatisk ironi=? (og er der andre former som f.eks. tragisk ironi, i så fald hvad er disse?)

Eksurs=?

Håber I kan hjælpe mig, det ville virkelig være rart:)


Svar #1
19. juni 2010 af Chillz (Slettet)

 Er der ikke nogen der ved hvad de betyder?


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. juni 2010 af AllNamesAreTaken (Slettet)

Så vidt jeg ved, er alitteration = Bogstavrim.

Så det eksempel med blinkende bække er det fordi begge ord starter med b.

Retardering ved jeg ikke..

Onomatopoetika er normalt et lyd-ord, såsom "Bang", "plask", "kapow" osv., men det kan jo selvfølgelig godt være noget andet i Old..

Dramatisk ironi ved jeg heller ikke hvad er, men tragisk ironi bruges eksempelvis i antikkens drama, som i stykket Ødipus, hvor han siger "Jeg vil hævne ham, som var han min egen far" - Og det er hans egen far, og det ved publikummet godt, fordi det er kendte stykker der bliver fremført. men ham der siger det aner det ikke.

Ekskurs?

Er det noget din lærer går meget op i? Vi har ikke lært vildt meget om dem ..


Svar #3
19. juni 2010 af Chillz (Slettet)

 Tak :)

Ved ikke lige om han går meget op i det, men tror det kunne være godt at bruge de begreber hvis de nu var i teksten til eksamen:)

 Men tak for svaret:)

ang. Eksurs så var det i hvert fald sådan jeg har skrevet det ned :S


Svar #4
20. juni 2010 af Chillz (Slettet)

 Hey fandt ud af at det var ekskurs:) ved du hvad det er?


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. juni 2010 af AllNamesAreTaken (Slettet)

Nej, har ingen anelse ... :p


Skriv et svar til: Oldtidskundskab litterære virkemidler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.