Samfundsfag

hjælp pleass samfundsfag!

15. august 2010 af julieeh123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heej jeg er en pige som er begyndt i ottende.

- vores samdfundsfag lærer siger at vi hver skal op i  klassen og fortælle noget politik alt som er i nyhederne lige skal vi vælge noget vi skal op og fortælle.

vi har 5 min, jeg er meget nervøs og jeg er ikk vild med at skulle op jeg kan finde på at stamme osv, og jeg ved ikke hvad jeg skal fortælle om..

Pless nogle der kan fortælle hvad jeg kan gøre så det bliver godt fordi jeg er nervøs og nogle der kan hjælpe til noget politisk jeg kan fortælle om! :ii


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2010 af Abauuz

For det første, tag og få luft, det er dine kammerater du skal  tale til.

Men - find nogle historier i politik, som du kan fortælle om - bl.a. Der med at, Helle thorning (Staves) Skifter sin datter til privatskole. Hvor hun skal støtte op med folkeskolen.

held og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2010 af 215 (Slettet)

 obama trækker tropper tilbage, Danmark følger med England i at trække tropperne tilbage ..

måske kunne fortælle noget om det..


Svar #3
15. august 2010 af julieeh123 (Slettet)

tak for hjælpen begge to, abauuz? har du en hjemmeside om det med helle jeg synes det lyder spændende. (;


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2010 af Bankier (Slettet)

Du kan se nyhederne på tv , mener det er kl 18:00.

Ellers søg på nyhederne.tv2.dk 's hjemmeside

Det er oplagt, at fortælle noget om

Helle Thorning og SKAT, som er oppe i tiden, men dette er en personsag og ikke noget som vil egne sig til samfundsfag i 8.kl.

Du kan søge efter artikler påinternettet på førnævnte hjemmeside om de gruppemøder, som har fundet sted henover sommeren - og hvad spændende nyheder vi har fået fra de forskellige partier.

Du kan også inddrage den seneste megafon-måling, som siger 89 mandater til Thorning-fløjen og 86 til Løkke-fløjen , som er en god nyhed for regeringen, som ellers havde troet, at Helle var udødelig og tilslutning til deres projekt kun kunne gå fremad - men det ændrede skattesagen.  

Det er let nok at sige, men du skal ikke være nervøs. Der er ikke noget at være nervøs over. Du skal bare fortælle om nyhederne i politisk perspektiv. De andre i din kalsse er mindst lige så nervøse som dig.


Svar #5
15. august 2010 af julieeh123 (Slettet)

okay mange tusind tak for hjælpen, & tak for du gad at tage tid til at skrive det. :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2010 af Abauuz

http://politiken.dk/politik/article967424.ece

Der står lidt om, hendes valg af skole :)


Svar #7
15. august 2010 af julieeh123 (Slettet)

tak skal du have :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. august 2010 af Economist (Slettet)

Der er da rigtig mange nyheder, du kan vælge at tage fat på! Du skal vælge noget, du interesserer dig for og så sætte dig vildt godt ind i det, så burde du ikke være nervøs - for hvorfor være det?

Jeg synes måske, at tråden indtil videre bærer præg af, at hjælperne ikke selv ser ret mange nyheder endsige læser aviser eller andre publikationer, der udvider deres indsigt. Der har været rigtig meget oppe i denne agurketid, som kunne være spændende at undersøge og fortælle om.

For at tage to af de sager, der er snakket mest om i denne sommerferie, ville det være relevant med en kort beskrivelse af Helle Thornings skattesag og vores kære udenrigsminister Lene Espersens dovenskabssag. Personsagerne i sig selv er måske ikke så spændende, men det er da interessant at diskutere, hvorfor en sag som Lene Espersens - der alt andet lige i sin helhed må betragtes som vanvittig - kan blæses så meget op og her en lille vurdering af, i hvor høj grad medierne egentlig styrer den politiske dagsorden. Med hensyn til socialdemokraternes formand er hendes privatøkonomi måske ikke så interessant, som det er at diskutere, hvorvidt hun er habil som statsleder, når hun åbenlyst ikke engang har styr på de allermest simple forvaltningssager. 

Dansk Folkeparti har også været ude med en serie af forslag i denne sommerferie, som det kunne være spændende at se lidt på. "Vi stiller aldrig ultimative krav" som formanden Pia Kjærsgaard siger, men det hindrer hende øjensynligt ikke i at foreslå en hel masse nye tiltag, som hun godt ved, der ikke er opbakning til i Folketinget. Hvorfor gør hun det? Har hun mon en skjult agenda? (Ja, det har hun...)

Oppositionen havde ganske rigtigt regeringsmagten i meningsmålingerne, inden sommerferien gik i gang, men med Helle Thornings personsag viser de nye meningsmålinger, at den borgerlige regering får endnu en chance. Det er hovedsageligt, fordi Liberal Alliance - som alle ellers havde dømt ude - er ved at få etableret sig som parti. Måske kunne det være lidt sjovt at se på, hvordan det er lykkedes dem at storme så meget frem i meningsmålingerne, at de lige nu ser ud til at få de absolut afgørende mandater i næste folketingsvalg?

Igennem lang tid har der været problemer på det psykiatriske område, og det er fornyelig igen blevet aktuelt, da en del psykisk syge stak af fra et hospital i Risskov, Århus. Regeringen siger, at der er bevilget flere penge til denne sektor, men hvordan står det til?

I går eller i forgårs stod en familie frem og fortalte om en mor, der igennem sit misbrug af stoffer adskillige gange havde efterladt sine børn hos andre misbrugere, imens hun i ugevis var væk. Historien kommer lidt som en bet hos politikerne, der ellers havde gennemført en række nye tiltag for, at den slags ikke skulle kunne ske. Hvordan klarer kommunerne de sociale problemer? - og hvad er der i det hele taget at gøre, som politikerne ikke allerede har gjort?

Ja, det var bare lidt. Der er masser.


Skriv et svar til: hjælp pleass samfundsfag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.