Engelsk

Det ubestemte kendeord

07. september 2010 af sillebassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan skære det ud i pap, kan ikke lige finde den røde linie i det. Pleace


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af sweeti14 (Slettet)

På dansk gøres et navneord i ental ubestemt ved at sætte det ubestemte kendeord en eller et foran navneordet. I flertal står det ubestemte navneord uden kendeord.

Navneordets ubestemte form er på dansk ligesom den bestemte form uforanderlig, uanset hvilket led det er i sætningen:

En mand åbnede døren           (Her er "mand" navneord/substantiv)

Hun traf en mand                      (Her er "mand" genstandsled/direkte objekt)

Hun gav en mand 5 kroner     (Her er "mand" hensynsled/indirekte objekt)

Kendeord/Artikel bruges ved grundled/substantiv for at gøre navneord/substantiv bestemt, ubestemt, ental eller flertal.

Eksempel: En dreng = Drengen eller Drengene

                    Et hus = Huset eller Husene


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 sweeti14 blander begreberne ordklasser og sætningsled sammen.

sillebassen,

Det staves "please"


Svar #3
07. september 2010 af sillebassen (Slettet)

#1
 

På dansk gøres et navneord i ental ubestemt ved at sætte det ubestemte kendeord en eller et foran navneordet. I flertal står det ubestemte navneord uden kendeord.

Navneordets ubestemte form er på dansk ligesom den bestemte form uforanderlig, uanset hvilket led det er i sætningen:

En mand åbnede døren           (Her er "mand" navneord/substantiv)

Hun traf en mand                      (Her er "mand" genstandsled/direkte objekt)

Hun gav en mand 5 kroner     (Her er "mand" hensynsled/indirekte objekt)

Kendeord/Artikel bruges ved grundled/substantiv for at gøre navneord/substantiv bestemt, ubestemt, ental eller flertal.

Eksempel: En dreng = Drengen eller Drengene

                    Et hus = Huset eller Husene


Svar #4
07. september 2010 af sillebassen (Slettet)

Ups det var på engelsk jeg skulle bruge det.


Svar #5
07. september 2010 af sillebassen (Slettet)

okay der er jo en grund til jeg går til engelsk.#2
 

 sweeti14 blander begreberne ordklasser og sætningsled sammen.

sillebassen,

Det staves "please"


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 ????????????????????????

????????????????????????


Svar #7
07. september 2010 af sillebassen (Slettet)

ja please er på engelsk #6
 

 ????????????????????????

????????????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2010 af Stygotius (Slettet)

 Hvad skulle "pleace" være for et ord ??


Svar #9
07. september 2010 af sillebassen (Slettet)

ja jeg stavede det forkert og du rettede mig, men det er jo også et engelsk ord, og ved nu at det staves please.#8
 

 Hvad skulle "pleace" være for et ord ??


Skriv et svar til: Det ubestemte kendeord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.