Samfundsfag

Statskundskab

10. oktober 2010 af llaD (Slettet)

 Hej alle. Jeg har besluttet mig for at læse statskundskab på uni, efter min gymnasiale uddannelse. Jeg kan næsten ikke vente, og har besluttet mig for at købe nogle bøger indenfor emnet. Nogen der kan anbefale noget? Mit faglige niveau er langt fra på universitets niveau, jeg skal nok have noget der er mere læseligt for en gymnasie elev :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Man forbereder sig bedst på en videregående uddannelse ved at vælge de højiveau-fag der er mest studieforberedende og oppriorterer indsatsen i disse fag. For statskundskabs vedkommende er det højniveau i international økonomi på HHX eller A niveau samfundsfag på STX, mens  HF kun tilbyder B-niveu i samfundsfag. Desuden er det relevant at  vælge højniveau i virksomhedsøkonomi og i mindre grad også matematik.

Hvis resten af din gymnasielle uddannelse  allerede er tilrettelagt kan du låne nogle bøger i international økonomi for HHX. Det anbefalede Niveau af de lånte bøger afhænger af  dine forkundskaber i samfudsfag/international økonomi. Du kan med fordel lave nogle af de øvelser der er i bogen. Det kan anbefales at låne bøgerne på biblioteket først og efterfølgende købe bogen/bøgerne. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2010 af NikolajOlsen

Jeg kan da nævne nogle af de bøger, jeg har. Jeg læser Politik og Administration, som næsten er det samme som statskundskab. Der er jo en del forskellige fag, så det kommer også an på, hvad du gerne vil læse på. Jeg synes politisk filosofi er meget spændende, andre går mere op i økonomi eller sociologi. Måske vil du også kunne få noget ud af at læse metodefag, f.eks. videnskabsteori eller kvantitativ metode.

Et udpluk af mine bøger indtil 3. semester:

Andrew Heywood (2007). Politics, 3. udg.
Raino Malnes og Knut Midgaard (2003). Politisk tenkning. Oslo: Universitetsforlaget.
Lars Bo Kaspersen og Jørn Loftager (red.) (2009). Klassisk og moderne politisk teori. København: Hans Reitzels forlag.
David Begg (2009). Foundations of economics, 4. udg. Økonomibog.
Lars Fuglsang og Poul Bitsch Olsen (red.) (2009). Videnskabsteori i samfundsvidenskaberne, 2. udg. Roskilde Universitetsforlag.

Jeg vil anbefale dig at låne bøgerne inden du køber dem, men jeg tror roligt du kan købe Klassisk og moderne politisk teori. Den vil være meget brugbar, og jeg synes generelt den er letlæselig, selv om der kan være nogle svære kapitler imellem. Politisk tenkning er også fin, men jeg ved ikke, om den bruges på statskundskab. Ellers synes jeg du skal prøve at låne videnskabsteoribogen. Nogle af kapitlerne er svære, men det er en god ting at være bekendt med de forskellige positioner.

Jeg er begejstret for, at du gerne vil læse noget om det, du skal studere, og jeg synes, det er en glimrende ide. Du må bare ikke glemme, at selv om man læser nogle bøger og måske også forstår indholdet, så er det ikke det samme som den læringsproces, man får på universitetet gennem kontakten med underviserne og de andre studerende. Så du vil helt klart hjælpe dig selv ved at læse på forskud, men der er en del, som ikke kan læres uden miljøet på universitetet.


Svar #3
11. oktober 2010 af llaD (Slettet)

 Tusind tak for de meget hjælpsomme svar! Jeg smutter også en tur ind til biblioteket imorgen, og spørge efter nogle bøger omkring emnet.

@Ramme2 Jeg går på htx, så har ikke muligheden for nogle af dine forslag, ellers tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. oktober 2010 af casparado (Slettet)

Andre meget studierelevante fag på højniveau er: retorik, filosofi, og selvfølgelig engelsk.

I forhold til hvilke bøger du kan låne vil jeg spørge: er der nogen specifikke områder indenfor politik du interessere dig for?

Til slut vil jeg foreslå dig at gå til forelæsninger, de er jo offentlige og du kan bare troppe op.

Men vend tilbage med hvad du interessere dig for, så er det i hvert fald lettere at foreslå nogle bøger.


Skriv et svar til: Statskundskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.