Kemi

MATHON eller andre - Ligevægtskoncentrations opgave

21. maj 2024 af studmed - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! 

Jeg har desperat brug for hjælp til denne opgave, som jeg slet ikke kan få til at give mening, ville virkelig værdsætte hjælpen! ??

For den viste reaktion er ligevægtskoncentrationerne ved en bestemt temperatur [CO2] = 0,11 mol/L, [O2] = 0,015 mol/L og [CO] = 0,025 mol/L.

Angiv [O2] ved ligevægt og samme temperatur, na°r [CO2] = 0,18 mol/L og [CO] = 0,02 mol/L.

Facit er her: 0,063 M. 

Kan slet ikke komme frem til dette overhovedet .. hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2024 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Ligev\ae gtskonstanten:}\\&&\frac{\left [CO \right ]^2\cdot \left [O_2 \right ]}{\left [CO_2 \right ]^2}=K_c\\\\&& \frac{\left (0.025\;\mathrm{M} \right )^2\cdot \left ( 0.015\;\mathrm{M} \right )}{\left (0.11\;\mathrm{M} \right )^2}=7.74793\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M}\\\\\\\\&& \left [ O_2 \right ]=\frac{\left [ CO_2 \right ]^2}{\left [ CO \right ]^2}\cdot \left ( 7.74793\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M} \right )\\\\&& \left [ O_2 \right ]=\frac{\left ( 0.18\;\mathrm{M} \right )^2}{\left ( 0.02 \;\mathrm{M}\right )^2}\cdot \left ( 7.74793\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M} \right )=6.27583\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M}\approx\\&&&\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 0.0063\;\mathrm{M} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2024 af mathon

Rettelse:
                                                                                              \begin{array}{lllllll} \left [ O_2 \right ]=\frac{\left (0.18\;\mathrm{M} \right )^2}{\left (0.02\;\mathrm{M} \right )^2}\cdot \left (7.74793\cdot 10^{-4}\;\mathrm{M} \right )= 6.27583\cdot 10^{-2}\;\mathrm{M}\approx0.063\;\mathrm{M} \end{}


Skriv et svar til: MATHON eller andre - Ligevægtskoncentrations opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.