Studiebolig

Lejlighed vs. Kollegie

14. oktober 2010 af Texton (Slettet)

Hey alle..

Jeg og en kammerat skal læse i Århus startende her til feburar. D
Vi søger derfor et bosted i Århus - Problemet er bare lidt at vi ikke ved

hvorvidt vores nye bopæl bør være lejlighed eller kollegie! ?!?!?!

Vi kender ingen i Århus, så kollegie ville være en god måde at lære en masse
nye mennesker, at kender. Men på den anden side ville det også være lækkert med sin egen lejlighed hvor vi har stue osv..

Nogen erfaringer??


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2010 af Moderatoren

Ja, du opsummere jo godt selv det positive ved begge ting.

En anden ting i kan tænke på er at i finder en masse nye venner på jeres studie. Det kan erstatte kollegiet. På den anden side er et kollegie meeeget billigere end en lejlighed.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2010 af Roman Garcia

Har boet både på kollegie men bor nu i lejlighed. Mit klare råd er, at det ofte vil være bedst at starte ud på et kollegium, og så måske senere flytte i lejlighed. Der er flere grunde. For det føste er det sociale rigtig godt, når man bor på kollegie. Man får mange bekendtskaber og generelt en stor omgangskreds. Det kan være mere besværligt, når man bor i lejlighed. Derfor kan det være bedst at begynde med at bo på kollegie.
For det andet, kan det være svært at finde de gode lejligheder med det samme. Ofte skal man opbygge noget kendskab til byen, før man ved, hvor de gode lejligheder ligger, hvilken standart man kan forvente osv. Det er nemmere at vurdere, om en lejlighed er god til prisen, hvis man har boet i byen i nogle år. Ellers er der risiko for at blive snydt.
Endeligt kan man drage nytte af andre personers erfaringer på et kollegium. Når man begynder på en uddannelse, kan det tage tid at finde ud af de praktiske ting og finde ud af ting omkring studiet og studielivet. Her kan det være værdifuldt at kende nogle, som er ældre studerende. Disse kan man finde på kollegiet.

Derfor vil mit råd være at begynde med at flytte i kollegie, hvis I er i tvivl. Der kan selvfølgelig også være personer, som klart vil egne sig bedst til en lejlighed, men disse er heller aldrig i tvivl om, at det er en lejlighed, de bør have.


Skriv et svar til: Lejlighed vs. Kollegie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.