Engelsk
Eng. oversættelse
12. april 2005 af
Kasper (Slettet)
Jeg håber en venlig sjæl med flair for engelsk vil kigge lidt på min oversættelse.
Dansk:
Sidste år gjorde franske forskere et yderst interessant fund: et syv millioner år gammelt kranium af et menneske.
Kraniet blev fundet i den sydlige del af Sahara, et område, som var frodigt og skovbevokset, dengang kraniets ejermand levede.
Man har fundet seks millioner år gamle fossiler, som viser de første tegn på menneskelig afstamning, men længere tilbage i tiden ved man kun lidt om menneskets udvikling.
På trods af det seneste fund har en hel del menneskelignedne træk, skal der dog flere fund til, for at forskerne med sikkerhed kan afvise teorien om, at vi nedstammer fra aberne.
Min engelske version:
Last year French scientists made an extremely interesting discovery: a seven million years old skull of a human being.
The skull was found in the southern part of Sahara, an area which was fertile and wooded back when the owner of the skull was alive.
Six million years old fossils with the first indications of human descent have been found, but little is known about the human development in earlier times.
Despite the fact that the latest discovery has quite a bit of humanlike features, more discoveries are needed for the scientists to decline the evolution theory with certainty.
På forhånd tak
Dansk:
Sidste år gjorde franske forskere et yderst interessant fund: et syv millioner år gammelt kranium af et menneske.
Kraniet blev fundet i den sydlige del af Sahara, et område, som var frodigt og skovbevokset, dengang kraniets ejermand levede.
Man har fundet seks millioner år gamle fossiler, som viser de første tegn på menneskelig afstamning, men længere tilbage i tiden ved man kun lidt om menneskets udvikling.
På trods af det seneste fund har en hel del menneskelignedne træk, skal der dog flere fund til, for at forskerne med sikkerhed kan afvise teorien om, at vi nedstammer fra aberne.
Min engelske version:
Last year French scientists made an extremely interesting discovery: a seven million years old skull of a human being.
The skull was found in the southern part of Sahara, an area which was fertile and wooded back when the owner of the skull was alive.
Six million years old fossils with the first indications of human descent have been found, but little is known about the human development in earlier times.
Despite the fact that the latest discovery has quite a bit of humanlike features, more discoveries are needed for the scientists to decline the evolution theory with certainty.
På forhånd tak
Svar #1
12. april 2005 af Fingersen (Slettet)
Last year French scientists made an extremely interesting discovery: a /seven million years old/(seven-million-year-old human) skull /of a human being/.
The skull was found in the southern part of Sahara, an area which was fertile and wooded back when the owner of the skull was alive.
/Six million years old/(Six-million-year-old) fossils /with/(showing) the first indications of human descent have been found, but little is known about the /human development/(evolution of man) in earlier times.
Despite the fact that the latest discovery has quite a bit of /humanlike/(hominid) features, more discoveries are needed for the scientists to decline the evolution theory with certainty.
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
The skull was found in the southern part of Sahara, an area which was fertile and wooded back when the owner of the skull was alive.
/Six million years old/(Six-million-year-old) fossils /with/(showing) the first indications of human descent have been found, but little is known about the /human development/(evolution of man) in earlier times.
Despite the fact that the latest discovery has quite a bit of /humanlike/(hominid) features, more discoveries are needed for the scientists to decline the evolution theory with certainty.
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
Skriv et svar til: Eng. oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
