Andre fag

Sandsynlighedsfordeling

21. november 2010 af candyy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Heejsa, jeg er gået i stå med min statistik aflevering, som skal afleveres i løbet af den kommende uge.

opgaven lyder på; Afdelingslederen for frugt og grønt har undersøgt markedet for hvide asparges og har fundet frem til at tykkelsen er meget afgørende. Hvis de skal sælges til restauratører, skal de være mindst 15 millimeter tykke.
Afdelingslederen har derfor besluttet at undersøge 100 asparges fra formiddagens høst af 300 asparges fra en
bestemt sydfynsk aspargesavler. Under antagelse af at 6 af disse 300 asparges har en diameter under 15
millimeter, bedes du besvare nedenstående.

Argumenter for hvilken sandsynlighedsfordeling antal asparges med en diameter
under 15 millimeter følger

Jeg ved ikke lige, hvordan jeg skal argumenter for hvilken sandsynlighedsfordeling ... Håber en der vil hjælpe :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2010 af peter lind

Den slags er normalt normalfordelt, men denne er beskrevet ved 2 tal middelværdi og varians. Det er der ikke nok data til, så meningen er nok en binomialfordeling med p = 6/300. Du skriver at 100 asparges undersøges, så er det ikke snarere 6 af 100 ?. Hvis det er rigtig skal p ændres tilsvarende.


Svar #2
21. november 2010 af candyy (Slettet)

okey tak skal du have, men skal jeg så ikke bruge Excel til at beregne den så ?? hvis jeg skal det, skal jeg angive x-værdi og y-værdi ..


Svar #3
21. november 2010 af candyy (Slettet)

Altså, antal forsøg (n) må være 100, sandsynlighed (p) må være 6/300 = 0,02, men hvad er x-værdien og y-værdien så .. ???


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. november 2010 af peter lind

Sandsynlighedsmodellen fortæller hvilken  sandsynlighed for at en begivenhed optræder. Du kan for eks. spørge om hvad er sandsynligheden for at du får 3 asparges blandt 30 asparges, der er mindst 15 mm tykke. x vil så her være 3 og n= 30. Hvad mener du med y værdien?


Svar #5
21. november 2010 af candyy (Slettet)

Dvs. n = 300, og x = 6, men så er der én ting jeg ikke forstår, hvad er min sandsynlighed (p) så ? skal jeg overhovedet ikke bruge 15 millimeter til noget eller hvad ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2010 af peter lind

Der er tale om to sandsynligheder. Den ene er sandsynligheden for at du når du tager en asparges ud får at denne asparges er større end 15 mm. Denne betegnes normalt med p.  Den anden sandsynlighed er sandsynligheden for at du får x asparges, der er over 15mm tykke,  nå du udtager n asparges. Den sidste sandsynlighed kan beregnes eller slås op i  tabeller, regneark eller lignende.

De 15 mm er med til at definere hvilken sandsynlighed, der er tale om.


Svar #7
21. november 2010 af candyy (Slettet)

Okey, nu har jeg forstået det, jeg skal jo kun argumentere for hvilken sandsynlighedsfordeling asparges med en diameter under 15 millimeter følger .. Jeg skal da ikke regne noget her :) tak for din hjælp og for din tålmodighed ..


Skriv et svar til: Sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.