International økonomi

Mikroøkonomi

24. november 2010 af Hami-D (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Antag nu, at der er en enkelt kamp
q = 400 − p
hvor prisen er p = 200 og q = 100 billetter til salg. (Åbenbart overskudsefterspørgsel.)
Antag, at billetterne efterfølgende handles på det “sorte” marked uden transaktionsomkostninger.

Find udbud og efterspørgsel af billetter, hvis vi initialt antager, at billetterne er tildelt tilfældigt
blandt dem, der har en betalingsvilje på mindst 200.

Nu viser det sig, at der er falske billetter på markedet. (De oprindeligt tildelte er altid ægte, men
man kan først få det verificeret ved indgangen, så man risikerer at købe en falsk billet på det sorte
marked.)

Vis, hvilke konsekvenser det har for det sorte marked, at der er falske billetter på markedet.

Hjælp. :)


Skriv et svar til: Mikroøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.