Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - indledning , formeget opgaveformulering?

03. december 2010 af 215 (Slettet)

 er så småt ved at gå igang med SRP.. 
Starter dog lige med indledningen, men ved ikke om det bliver formeget af opgaveformulering ?

Min indledning

Den første raket stammer fra Kina, hvor de blev brugt til at føre fyrværkeri op i luften, hvor det så eksploderede. Først i 1900 – tallet, begyndte Robert H. Goddart at eksperimentere med raketter. Robbert Goddard indså dengang, at hvis man tilførte raketten en tilpas højhastighed, vil den få en nyttelast til at gå i kredsløb om jorden, og på samme måde ville kunne sende ting op til månen. Robert Goddard blev dog dengang gjort til grin, pga. sin bog, som beskrev ovennævnte, men få årtier senere sendte Sovjetunionen Sputnik 1 i kredsløb om jorden, ved hjælp af raket som var bygget ud fra de principper som Robert Goddard havde fastlagt.
I Dette Studieretningsprojekt, vil forklare hvordan en raketmotor virker, og derefter opstille en raketligning. Derefter vil redegøre for hvordan en 1.ordens differentialligning og specielt separable differentialligninger opstilles, samt løses. Derefter vil jeg bruge teorierne, på dels raketligningen, samt opgaven som er vedlagt som bilag. Jeg vil derefter udnytte raketligning i praktisk form i og med jeg laver et vandraket forsøg, hvor jeg vil kunne bestemme rakettens banekurve, samt acceleration. Vandraketforsøget, vil blive beskrevet, om hvordan det blevet udført, samt en vurdering om resultatet man får.
Derefter vælger jeg at se på luftmodstanden, og hvordan den påvirker vandraketten og et bud på hvad den maksimale værdi vil være, når vandraketten er under bevægelse. Derefter vil jeg se på et forsøg, hvor man ikke kan se bort for luftmodstanden, og vil derefter opstille en ligning til at beregne højde som funktion af tiden, fra flasken er tomt for vand. Til allersidst vil jeg redegøre for numeriske løsninger til differentialligninger, og giv et bud på løse overstående ligning.
 


Skriv et svar til: SRP - indledning , formeget opgaveformulering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.