Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

bølgelængde og excitationsenergi

09. december 2010 af SLD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg er kommet i tvivl om min SRP opgave.

Jeg vil gerne have svar på, hvorfor bølgelængden stiger når excitationsenergien falder?

Mange tak på forhånd.

Jeg har selv prøvet at google og læse men kunne ikke rigtig få et svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af peter lind

E = h*ν = h*c/λ


Svar #2
09. december 2010 af SLD (Slettet)

netop! men hvordan forklares det med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2010 af peter lind

Hvis E bliver halveret skal højr4e side også halveres. Det opnår man med at lade bølgelængden blive dobbelt så stor.


Svar #4
09. december 2010 af SLD (Slettet)

hvis man halvere E foton - bliver bølgelængden dobbelt så stor eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2010 af peter lind

Ja det gør den.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2010 af mathon

                                 Eexc·λ = h·c

to størrelser (her Eexc og λ)  hvis produkt er konstant,
er omvendt proportionale

dvs

               hvis Eexc bliver n gange mindre, bliver λ n gange større og omvendt


Svar #7
09. december 2010 af SLD (Slettet)

Okay tak.. Kan jeg så tillade mig at skrive: "bølgelængde stiger når excitationsenergien falder da de er omvendt proportionale dvs, hvis E-foton bliver  en halv gange mindre bliver λ en halv gange større"


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: bølgelængde og excitationsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.