Engelsk

henførende stedord?

01. januar 2011 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeeij.

jeg forstår ikke helt hvornår jeg skal benytte henførende stedord på engelsk, fordi de fleste bliver benyttet ved personer,ting og dyr.

who= viser tilbage til personer.

which= viser tilbage til ting, dyr, begreber eller en hel sætning.

that= kan vise tilbage til både personer og ting

whose= bruges ved ejefald om både personer og ting.

det mit spørgsmål er, hvis sætningen f.eks. viser tilbage til personer hvad skal jeg så bruge who/that/whose?

det vil være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare grundigt, hvornår man kan se skal være who/that/which/whom og whose.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Som du selv anfører, bruges who når der henføres til personer. Ordet who (hvem) hedder whom (hvem) i akkusativ/dativ og whose (hvis) i genitiv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2011 af Stygotius (Slettet)

1.  Du må lære at skelne mellem parentetiske og bestemmende relativsætninger.

2.  I bestemmende kan man ved  mennesker, og dyr som man har et  (følelsesmæssigt) forhold til , bruge "that" eller                 "who",

      -ved genstande bruges  "which".

3.  I parentetiske relativsætninger bruges ikke "that", men de øvrige på samme måde som i de bestemmende.

4.  Formen  "whom" bruges i dag mest som styrelse for en præposition, men er kraftigt på vej ud af brug.

5.  Ordet "whose" svarer til det danske  relative "hvis ", som man har i f.eks. "Manden  hvis  kone er tysk, hedder Peter"


Skriv et svar til: henførende stedord?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.