International økonomi

Hjælp til Opsparing SP og SG

05. februar 2011 af mansour23 (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg vil lige spørger om nogen kan hjælpe mig med en opgave hvor jeg skal finde den private opsparing SP og den offentlige opsparing SG

Jeg kender det private forbrug C= 5000 , de private investeringer I= 2000 de offentlige forbrug G = 2000 og Statens Skat  T= 2000

og hvordan skal jeg vise den samlede opsparing S  som skal være lige med Investering I?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af Madsst (Slettet)

Nationalregnskabidentiteten i en lukket økonomi (vi må gå ud fra den er lukket siden der ikke fortælles om nettoeksport):

Y: BNP.

Y = C + I   

Den samlede opsparing er defineret som:

S == Y - C = I

Denne kan deles op som:

S = SP + SG = (Y-C-T)+(T-G).


Skriv et svar til: Hjælp til Opsparing SP og SG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.