Andre fag

Jura :)

10. marts 2011 af deessee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude!

Jeg går og overvejer at søge ind på jura studiet på KU her til sommer. Dog, kan jeg se at eksamensformen på de første år hovedsaglig er skriftligt.

Jeg har aldrig været en haj til det skriftlige på gymnasiet, i 3g fik jeg for det meste 7 for opgaverne.  Jeg har dog altid fået endnu dårligere karakterer til eksamen i det skriftlige, der fik jeg 4 over hele linjen, og jeg må indrømme at jeg har meget svært ved et tidspres, når det gælder om at skrive. Når det kom til SRP og andre tværfaglige opgaver, har jeg dog altid formået at få 10, men det er selvfølgelig også en helt anden skriveform end litterære analyser på engelsk, fransk  og dansk. Stadig, er jeg lidt urolig, da min styrke til eksamener altid har været det mundtlige og svagheden det skriftlige. Jeg har svært ved at få det jeg mener, formuleret i et godt skriftlig sprog. 

Jeg ved ikke om der er mulighed for at forbedre sig når man starter på studiet, da den første eksamen jo ikke ligger så langt igen... Og de forventer vel også, at man kan skrive en vis standard?


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2011 af Walras

Nu studerer jeg ikke selv jura, men så vidt jeg husker og ved, er den første eksamen på KU en prøve i Juridisk Metode, som vist blot er Bestået/Ikke bestået og ikke skulle være helt vildt svær, så mon ikke du kommer igennem den. De andre eksaminer ligger vist lidt senere.

Hvad angår det skriftlige, så er det fleste eksaminer på universitetet på samtlige studier vist skriftlige. På mit eget har vi ikke en eneste mundtlig på hele bachelordelen (medmindre man dumper og er heldig at komme til mundtlig reeksamen). Det vil jeg dog ikke nødvendigvis mene, at du bør være skræmt af. Din tankegang kommer til at ændre sig meget, når du begynder at studere et fag som jura så intensivt, og dit sprog vil hurtigt tage "ved lære" (hvilket i øvrigt kan være både godt og skidt for os akademikere :-). 

Så hvis du virkelig gerne vil studere jura, så er det da det, du skal. Så må du bare gøre en ekstra indsats ved de frivillige skriftlige opgaver og sørge for, at du opøver dig i at skrive akademisk og juridisk. Det handler om flid, så kan alt læres.


Svar #2
11. marts 2011 af deessee (Slettet)

Tusind tak for et brugbart svar! :) Må bare give det en ekstra skalle med det skriftlige , og krydse fingre for det bedste :)


Skriv et svar til: Jura :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.