Psykologi

HJÆLP TIL PSYKOLOGI EKSAMEN!

02. april 2011 af Martin898 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Jeg går på lærerseminariet og skal udarbejde en problemformulering inderfor udviklingspsykologi. Endvidere skal den tage udgangspunkt i en situation som lærer, eller ligende.

Indtil videre har jeg skrevet:

Hvordan kan man som lærer bedst muligt vejlede og hjælpe børn med ADHD, så de i sidste ende opnår forståelse og trivsel i klasseværelset?

Dog er det svært for mig, da det jo er svært at sige konkret hvordan man gør det på bedst mulige måde, da det varierer fra person til person. Jeg har også svært ved at finde materialer som bøger, artikler og teoretikere. Men hvis I kan hjælpe mig til at lave en god problemformulering og opgave, ville jeg være dybt taknemmelig, for har virkelig problemer her! :(

TAK PÅ FORHÅND! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. april 2011 af klotte (Slettet)

Du er på den her for ADHD kan som reglen ikke rigtig rummes i folkeskolen.....selvom andre børn ved at de er syge og ikke kan gøre for det er de MEGA irriterende for en klasse.

SKAL du skrive om dette emne ?


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. april 2011 af T83 (Slettet)

Jeg tror din problemformulering er mere indenfor klinisk psykologi end indenfor udviklingspsykologi. En fundamental del i behandling af ADHD er jo den medicinske komponente, dvs. Ritalinbehandling.

Mhp. bøger findes der ikke så meget om selve emnet, som bunder i forskningsresultater el. lign. ADHD er jo en relativ ny diagnose, og der er fortsat meget debat derom og stort behov for forskning.


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. april 2011 af klotte (Slettet)

Jeg synes du skal tage et udviklingsproblem- f.eks en umodenhed - sen pubertet eller ligneende og tænke over hvordan man som lærer kan støtte et sådan barn videre .

Omsorgssvigt  er også meget interessant og her er lærerens betydning altafgørende for barnets udvikling.


Svar #4
06. april 2011 af Martin898 (Slettet)

Tak for jeres svar. Har nu valgt omsorgssvigt i stedet! :) 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL PSYKOLOGI EKSAMEN!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.