Engelsk

Hjælp til aktiv/passiv????

08. januar 2009 af Turtle (Slettet)

Hejsa :)

Nogen derude der lige kan hjælpe mig med lidt aktiv/passiv? Har prøvet at læse div regler igennem, men forstår det simpelthen ikke...

Sætningerne lyder således:

a. The house was given to my parents.

b. The grandparents pay for Laura's trip to Jamaica.

c. They have promised Peter the last tickets.

d. They have been offered new jobs by the company.

e. He had been taken to nearby farmhouse where he has being given shelter for the time being.

Jeg skal for det første angive hvilke sætninger der er aktive, og hvilke der er passive. Og så skal jeg på dansk forklare hvordan man omdanner en aktiv engelsk sætning til en passiv.

Takker =D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af samikhan (Slettet)

a, d er passive og resten aktive. Når der står "by" og en form af "to be" efterfølgende et verbum i present perfektum, så kan man sige at de er passive..


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

a. Passiv(præteritum)

b. Aktiv(præsens)

c. Aktiv(perfektum)

d. Passiv(perfektum)

e. Passiv(pluskvamperfektum) og passiv(perfektum)

En passivform dannes af en form af "to be" + hovedverbet i en kort tillægsform

     -eks. A young man drives the car(aktiv - præsens)

               The car is driven by a young man


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

#1: d. er også passiv - læg mærke til "had been taken" og "he has being given"


Svar #4
08. januar 2009 af Turtle (Slettet)

Takker for hjælpen allesammen :) Sætter stor pris på den, men jeg forstår ikke helt det med "en form af to be + et verbum..." i hvad? :D Er en NAR til grammatik... Èn ting er at skrive den rigtigt, noget andet er at skulle forklare den :(


Svar #5
08. januar 2009 af Turtle (Slettet)

Men.. Samikhan og Youngmann - i er uenige omkring e'eren??? Hvem af jer har ret? :D


Brugbart svar (3)

Svar #6
09. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

En ung man kører bilen = a young man drives the car

Bilen køres af en ung mand = the car is driven by af young man.

- Læg mærke til at at syntaksen ændrer sig i aktiv og passiv:

    I den første sætning er drives=verbaled, a young man=grundled og the car=direkte objekt

    I den anden sætning er is driven=verbaled og the car=grundled.


Brugbart svar (2)

Svar #7
09. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

#5: Du må nok heller stole på mig - det svipser fra #1's side :P


Svar #8
09. januar 2009 af Turtle (Slettet)

Så sætning 1 er aktiv? Og sætning 2 er passiv?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

Den fik jeg ikke helt? :/


Svar #10
09. januar 2009 af Turtle (Slettet)

Hvordan kan jeg så nemt beskrive hvordan man omdanner en aktiv sætning til passiv? På en simpel måde, med mit simple ordforråd.. Dvs. IKKE ord som præteritum osv.. Kan ikke forstå dem :D


Brugbart svar (3)

Svar #11
09. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

"Man bruger sku bare hjælpeverbet "to be" og erstatter udsagnsordet til kort tillægsform og dernæst tilføjer et "by". Så nemt som sagt" kunne du f.eks. sige :)


Svar #12
09. januar 2009 af Turtle (Slettet)

Hehe ok :D Tak for hjælpen ! =D Og sov godt!


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

You'r welcome ;)

Hehe, jo tak og i lige måde ;)


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. august 2012 af Male6561 (Slettet)

Hej, jeg har også lige et spørgsmål.

HVORFOR SKAL VI LÆRE DET HER?

 Jeg har altid haft det lidt svært med de der totalt ligegyldige ting som man skal lære i skolen, og indtil videre virker denne her til at være en af dem. Problemet er jo at det er en temmelig demotiverende opfattelse at have af tingene, derfor ville det virkelig blive værdsat hvis der var nogen som kunne forklare mig hvorfor det her en god ting at kunne :)

Med venlig hilsen og på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. august 2012 af Stygotius

Man gør en aktiv sætning til den tilsvarende passive ved at gøre genstandsleddet til grundled, -bruge den samme tid af  "være" eller "blive" og gøre grundleddet til styrelse for præpositionen "af"

Eks.

AKTIV              Hunden bider (nutid) manden

                               X            O                  Δ

PASSIV           Manden bliver (nutid) bidt af hunden

                               X       O                 O  præp.~~~~


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. august 2012 af Stygotius

Male 6561,

Hvis du skal beskæftige dig med andre sprog, engelsk, tysk, latin etc. er du nødt til at vide noget om aktiv og passiv.

Når du skal beskæftige dig med stil i dansk sprog, må du også kende passiv og dens brug og karakter.


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. august 2012 af Stygotius

¤#11 YoungMannn,

Din  forklaring kan nok ikke bruges til noget særligt og er rodet skrevet..


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. september 2012 af Male6561 (Slettet)

Hej Stygotius

Mange tak for det hurtige svar, jeg er glad for at høre at det ikke kun er engelsk man skal bruge det i, men at det også kan bruges i tysk, dansk og latin, da de alle er nogle sprog som jeg enten har eller skal til at have. Men jeg tænkte på om du kunne uddybe det lidt mere? Jeg forstår nemlig stadigvæk ikke hvad jeg skal bruge det til?

Ps. andre er selvfølgelig også meget velkomne til at komme med et svar på dette ;)

 


Skriv et svar til: Hjælp til aktiv/passiv????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.