Matematik

Udled Vektor S(t)= (x(t) y(t))

09. maj kl. 15:00 af mussi0140 - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til hvordan man udled Vektor S(t)= (x(t) y(t)) for en svævebevægelse i 2 dimensioner uden andre kræfter end tyngdekræften

Jeg har nogle noter hvor jeg har skrevet at

xretning: Fres=m*ax=0 

yretning: Fres=-Ftyngde=m*ay=-m*g 

Men kan simpelthen ikke komme igang

Håber nogle kan hjælpe mig 

Hilsen en meget forvirret elev :DOC


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj kl. 15:31 af peter lind

Der mangler nogle oplysninger. hvad er x0 y0 og vx(0) og vy(0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj kl. 15:49 af peter lind

x(t) = x0 +v0x*t

y(t) =- ½g*t2 + v0yt +y0


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj kl. 15:57 af apricotx

Begynd med at isolere ax og ay.

Du skal finde stamfunktioner for hver retning, da a(t)=v'(t), hvor v(t) er hastigheden. Man kan altså godt bare gætte sig til dem uden faktisk at integrere, men husk en konstant, som her må være begyndelseshastigheden i hhv. x- og y-retningen. 

Gør det i både x- og y-retning, så du får \vec{v}(t).

Og så gør du det én gang mere, så du ender medpeter lind's ligninger. Igen skal du huske en konstant, der her må være begyndelsesstedet på hhv. x og y.


Skriv et svar til: Udled Vektor S(t)= (x(t) y(t))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.