Samfundsfag

Chi-i-anden test i Samfundsfag

25. marts 2014 af simonlinn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal man anvende signifikantsniveauet i samfundsfag? Jeg har en opgave, som jeg har vedhæftet.

Vedhæftet fil: bilag b1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af peter lind

Det er jo noget sparsomt hvad der oplyses i den fil. Der står for eks. intet om hvad der testes for.Hvis p værdien er mindre end signifikansniveauet forkaster man 0 hypotesen ellers acceptere man den. Hvis signifikansniveauet er 5 % vil i den første tabel 0-hypotesen blive forkastet. I den anden vil den ikke blive forkastet


Svar #2
25. marts 2014 af simonlinn (Slettet)

Men skal jeg selv lave min nulhypotese?

Jeg har lagt endnu et dokument ind, om selve opgaven.

Vedhæftet fil:delopgaveb.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af EmmaAH (Slettet)

Her er mine noter fra chi-i-anden-test :)

Det mønster (forskel) vi ser i en tabel. En chi-i-anden-test undersøger, om det genfindes ved en ny undersøgelse. P-værdien udtrykker sandsynligheden for, om vi genfinder mønsteret.
P = 0,39. Dvs. at der er 39% sandsynlighed for, at vi tager fejl. Altså er der 61% sandsynlighed for at genfinde mønstret.
P = 0,01. Dvs. at der er 1% sandsynlighed for, at vi tager fejl. Altså er der 99% sandsynlighed for at genfinde mønstret.
“Tabellen er/er ikke statistisk signifikant” 

Rasmus skriver:
I tabel 4 er p-værdien p=0,39, hvilket viser os, at der ingen sammenhæng er mellem partivalg og holdning til balancen mellem skat og offentlige ydelser, da nulhypotesen, tesen om at der ikke er en sammenhæng mellem de to variable, normalt accepteres, hvis sandsynligheden P >0,05. Det vil sige, at respondenternes holdning til ulighed derfor er uafhængig af partivalg

Morten skriver:
Fra tabel 3, partivalg og holdning til om børnechecken bør afhænge af husstands- indkomsten, kan det udledes, at vælgerne fra Det Radikale Venstre er uenig med 28 procent, mens Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti er uenige med henholdsvis 10 og 13 procent. Vi ser altså en tendens, der viser, at Det Radikale Venstre skiller sig ud på det fordelingspolitiske område. Ser vi på chi-2 testen på tabellen, og aflæser på værdien, kan vi se, at vi ikke kan forkaste nulhypotesen, da denne ikke er under eller lig med 0,05. Hvilket altså betyder, at vi ikke kan se en sammenhæng mellem holdning om børnechecken bør afhænge af husstandsindkomsten og partivalg. P-værdien er dog meget tæt på 0,05, og man kan argumenterer for, at man med 91 procent sikkerhed kan sige, at der er sammenhæng mellem partivalg og holdning. Dette understøtter da også påstanden om, at den ideologiske forskel på partierne har betydning for hvad vælgernes holdning til udsagnet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2014 af peter lind

Der er nogle misforståelser om testværdier-

Når man laver en test vælger man en signifikansværdien. Denne værdi angiver i hvor stor en andel af forkastelse af 0 hypotesen, selv om den er sand, man vil acceptere. Hvis 0 hypotesen ikke forkastes har man reelt ingen viden om, at den holder. Dettte kan ikke siges eksakt om den gør det. Man kan lave en anden type test og ud fra det sige noget om  at den ligger i et  interval med en eller anden sandsynlighed. Den type undersøgelser foretages i praksis sjældent og er også mere kompleks end en signifikanttests


Skriv et svar til: Chi-i-anden test i Samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.