Andre fag
Bygmek. Haster!
Hej alle.
Hvordan skal jeg gribe denne opgave an?
Svar #1
05. maj 2014 af hesch (Slettet)
Start med at opstille momentligninger for bjælken BD. Bemærk, at MB = 0 (hængslet) og MD = 0. Understøttelsen i C kan ikke overføre et moment.
Kraften ap i B, har ingen indflydelse på momentet, men det har en lodret kraft i bjælken AB.
Det er lidt svært at forklare, for jeg ved ikke hvor langt "du er med".
Svar #3
12. maj 2014 af hesch (Slettet)
MB = 0 er rigtig, for der sidder hængsel i B.
MD = 0 er rigtig, for D sidder for enden af en blælke, der ikke er indspændt i D.
Men hvad er MC ? ( momentet inde i bjælken ).
MA = -ap * a ( kraft*arm ) = -a2 * p. Hvordan får du 2ap ?
Momenter regnes pr. konvention positivt mod uret, så du behøver strengt taget ikke at angive momentretningspile.
Svar #4
12. maj 2014 af JogaBonito (Slettet)
Jeg forstår ikke helt hvordan du får det til -ap*a ?
MC skal vel splittes, og derefter findes moment om C.
Svar #5
12. maj 2014 af hesch (Slettet)
Momentet på en bjælke beregnes populært ved: kraft*arm, hvor der med "kraft" menes kraftens vinkelrette komposant på bjælken. En krafts bidrag til et moment i bjælken er så:
M = (F*sin α) * L , hvor L er armens længde og α er kraftens angrebsvinkel på bjælken.
Bjælken AB udsættes for langsgående kræfter, ( der ikke yder moment i A ), samt en tværgående kraft = ap i punktet B. Afstanden mellem A og B = a, hvorfor MA = ( -ap * sin 90 ) * a = -a2 * p.
Du skal opstille en momentligning i punktet C. Her virker en kraft fra en fordelt last på stykket CD, samt en tværgående kraft fra bjælken AB i punktet B. Understøtningen i C kan ikke optage et moment ( der ligger en "kugle" under ). Momentligning omkring C:
( -FAB * a ) + ( 0∫a s dF ) = 0 ( 0 fordi bjælken BD ligger stille ( ikke roterer ) )
FAB er regnet positiv nedad.
a = længde af arm
s er en integrationsvariabel, der angiver afstanden fra C
dF er kraft pr. længde i den fordelte kraft p
Resultatet af integralet = momentet i C.
Svar #6
12. maj 2014 af hesch (Slettet)
#5: Hint: Ad MC = 0∫a s·dF :
Her skal du sætte dF = p·ds =>
MC = p · 0∫a s ds = ½·p·a2
Svar #7
14. maj 2014 af JogaBonito (Slettet)
den vandrette kraft må være R'A+ap=0 --> R'A=-ap
Så skal der snittes i B og C.
Svar #8
14. maj 2014 af hesch (Slettet)
R'A = -ap : Ja.
Hvad mener du med at snitte i B og C ? ( kender ikke udtrykket ).
Skriv et svar til: Bygmek. Haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
