Samfundsfag

Indlån og Udlån

01. juni 2014 af Throwaway (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er Indlån og Udlån, forstår ikke rigtigt det jeg har fundet. Nogen der kan forklarer? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2014 af 123434 (Slettet)

Udlånsrente:Den rente, som banken tager for at låne penge hos dem

Indlånsrente:Den rente banken giver kunderne for at have penge på en konto i banken

Diskontoen:Den rente, som bankerne, skal betale for at låne penge i nationalbanken

Lav indlånsrente=lav udlånsrente

Det er billigt at låne penge i banken dvs. at udlånsrenten er lav. Samtidig får man ikke ret meget i rente ved at have penge i banken dvs. lav udlånsrente

Høj indlånsrente=høj udlånsrente

Det er dyrt at låne penge i banken dvs. at udlånsrenten er høj. Samtidig får man en høj rente ved at have pengene i banken dvs. høj udlånsrente.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2014 af 123434 (Slettet)

Det er relevant at nævne pengepolitiken

Ekspansiv pengepolitik

I en krisetid har folk ikke ret mange penge fordi, at mange er arbejdsløse. Det gælder om at få gang i forbruget. Hvis man sætter renten ned, vil det blive billigere at låne penge. Hvis renten er lav, vil flere folk låne penge fordi, at det er billigt. Den lave udlånsrente vil få flere folk til at låne penge. Indlånsrenten er lav. dvs man får ikke ret meget i rente ved at have pengene i banken. Så flere vil investere deres penge istedet for at have dem stående i banken.

Den ekspansive politik er god i en krisetid. Når det er billigt at låne penge, låner folk penge til f.eks. forbrug, en bil, en lejlighed, et hus osv. Der bliver sat gang i forbruget og efterspørgslen. Arbejdsløsheden vil falde.

Kontraktiv pengepolitik

I en opgangstid kan det være fint at føre kontraktiv pengepolitik. Man sætter renten op, og det bliver dyrere at låne penge. Når det er dyrt at låne penge, vil folk enten lade være med at låne pengene eller udskyde med at låne pengene til renten falder. Den høje udlånsrente gør som sagt, at det er dyrt at låne penge. Samtidig er indlånsrente høj. Når indlånsrenten er høj, får man gode renter ved at have pengene i banken. Derfor vil folk i høj grad lade pengene stå i banken og ikke røre dem. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2014 af 123434 (Slettet)

Rettelse til 1#

Lav indlånsrente=lav udlånsrente

Det er billigt at låne penge i banken dvs. at udlånsrenten er lav. Samtidig får man ikke ret meget i rente ved at have penge i banken dvs. lav indlånsrente

Høj indlånsrente=høj udlånsrente

Det er dyrt at låne penge i banken dvs. at udlånsrenten er høj. Samtidig får man en høj rente ved at have pengene i banken dvs. høj indlånsrente.


Skriv et svar til: Indlån og Udlån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.