Musik

Fsa

07. september 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej kan nogle hjælpe mig med denne her spørgsmål: 

Hvert spejl måler 25 cm · 30 cm. Laura vil have en spejlvæg, der måler 150 cm· 150 cm. 

Hvor mange spejle skal Laura bruge til sin spejlvæg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn arealet af 1 spejl, og beregn arealet af hele spejlvæggen. Da hver af spejlets dimensioner går et helt antal gange op i spejlvggens dimensioner, kan man så dividere spejlvæggens areal med arealet af 1 spejl for at finde det samlede antal spejle.

Spørgsmålet hører under matematik, ikke musik.


Svar #2
07. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Kan man ikke opstille en ligning: 

25x-150=30x+150

5x=300

x=300/5

x= 60 

Kan man gør det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, men så skal det være

        x · 25 · 30 = 150 · 150

dvs

        x = (150·150) / (25·30) = (150/25) · (150/30) = 6 · 5 = 30


Svar #4
07. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

der er en opgave som jeg fortviler: Giv et eksempel på de mål en kasse kan have, hvis dens rumfang er 48 m^3 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Find tre nemme hele tal, hvis produkt er 48 .


Svar #6
07. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg har sagt længde er 24, b= 2 og h= 1 

Jeg havde opstillet en ligning, således: 

x(x-x)= 48 

x=48/2

x= 24 

Så havde jeg opstillet en ligning til for bredden: 

x(24x)= 48

x=48/24

x= 2 

Og jeg havde gættet mig frem til at bestemme højden. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg forstår ikke dine ligninger. Man kan se på de faktorer, der går op i 48:

        48 = 6·8 = 2·3·8 = 2·2·2·2·3

og så udskille 3 faktorer:

        48 = 1·1·48 = 1·2·24 = 1·3·16 = 1·4·12 = 1·6·8

             = 2·2·12 = 2·3·8 = 2·4·6 = 3·4·4

Vælg en eller flere af disse kombinationer.


Svar #8
07. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Tak for hjælpen 


Svar #9
07. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Laura får renter på sin bankkonto. Derved vokser saldoen på kontonen fra 1000 kr. til 1040 på et år. 

Hvor meget får Lauran kr. i rente? 

Jeg har sagt 40 kr. fordi 1040-1000= 40 

Rentesatsen på Lauras bankkonto er om året? .

der har jeg sagt 40/365·100= 11 % 

kan det passe? 


Skriv et svar til: Fsa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.