Engelsk

Grænseværdi

26. september 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har følgende udtryk:

θ = 1/D · M · L/(6 · E · I) · (-Bb · s0 · B0 + B1(1 + s0 · B1)),

hvor D = 1 + η/6 · B1, s0 = η/6 og de øvrige bogstaver er konstanter.

Jeg skal undersøge θ, når η → ∞

Hvordan kan jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det gør du nok simplest ved at forenkle din notation. Sæt x = η/6 · B1 . Så har man

        θ = 1/(1+x) · k·(-ax + B1·(1+x)) = k·B1 - ak/(1 + (1/x)) → k·(B1 - a) for x → ∞


Svar #2
26. september 2014 af Haxxeren

#1

Jeg kan se, at jeg ikke har fået skrevet det rigtigt i #0

-Bb skal erstattes med -B0. Ændrer det på noget? Hvordan har du defineret din k og a i øvrigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skulle ikke ændre noget. Jeg gik ud fra, at du selv ville være i stand til at aflæse sammenhængen mellem konstanterne i #1 og #0.

        k = M · L/(6 · E · I)

        -Bb · s0 · B0 = -ax = -a·η/6 · B1 = -a·s0 · B1


Svar #4
26. september 2014 af Haxxeren

#3

Jeg kan ikke helt se, hvordan du kommer frem til: k·B1 - ak/(1 + (1/x))

Hvad bruger du af tricks?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er ikke tale om tricks, men om almindelig substitution og reduktion.

Med  x = η/6 · B1   har man D = 1 + η/6 · B1 = 1+x  og 1 + s0 · B1 = 1 + η/6 · B1 = 1+x , og s0 = η/6 = x/B1 .

Så er, med k = M · L/(6 · E · I) ,

        θ = 1/D · M · L/(6 · E · I) · (-Bb · s0 · B0 + B1(1 + s0 · B1))

           = 1/(1+x) · k · (-Bb·B0·x/B1 + B1·(1+x))

           = k · (-ax/(1+x) + B1) ,

hvor a = Bb·B0/B1 .


Svar #6
26. september 2014 af Haxxeren

#5

Tak. Det gik op.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hele tråden skulle naturligvis have været anbragt under matematikforumet.


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.