Erhvervsret

Jura - Patnbrev Hjælp!

12. januar 2015 af Knudsnik (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Herudover havde Gerda hos Ole Finans optaget et lån kr. 100.000 i ejendommen Vestergade 2, Års der tilhørte Anne. Gerda havde godt nok sagt til banken, at ejendommen ikke tilhørte Gerda, men derimod Anne, men at Anne gerne ville stille pantet til sikkerhed for lånet.

Gerda aftale derfor med banken, at Gerda kunne få pantebrevet kr. 100.000 med hjem til underskrift hos Anne. Da Gerda ikke lige havde spurgt Anne, om hun ville stille sikkerhed i sin ejendom for et lån kr. 100.000 til Gerda, mente Gerda, at det nok var bedst, at hun selv underskrev pantebrevet på Annes vegne.

Gerda underskrev derfor den 01.07.2014 pantebrevet kr. 100.000 til Ole Finans med Annes navn som pantsætter, og sig selv som låntager/debitor, og afleverede derefter pantebrevet til Ole Finans, der tinglyste pantebrevet kr. 100.000 med pant i ejendommen Vestergade 2, Års, med den ønskede prioritetsstilling i ejendommen, hvorefter Ole Finans udbetalte lånet kr. 100.000 til Gerda.

Den 15.07.2014 opdagede Anne hvad der var sket, og tog straks kontakt til Ole Finans, og forlangte, at de skulle få slettet pantet kr. 100.000 fra hendes ejendom, det hun aldrig havde givet tilladelse hertil.

Det nægtede Ole Finans, idet pantebrevet jo var underskrevet af Anne, og tinglyst. Anne protesterede herimod, idet hun ikke havde tilladt, at der blev taget pant i hendes ejendom, og at det i øvrigt ikke var hendes underskrift på pantebrevet. 

Der ønskes en begrundet redegørelse for, om Anne kan kræve at pantebrevet kr. 100.000 bliver slette fra hendes ejendom Vestergade 2, Års. 


Skriv et svar til: Jura - Patnbrev Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.