Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Fysik opgave

04. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Hej er igang med en SRO opgave og er gået i stå med et spørsgmål som jeg håber en af jer kan hjælpe mig med:

sæt et lod i fjederen og mål udsvinget som funktion af tiden, hvor massen varries?

Nogle der kan hjælpe?

Har fået afvide at jeg skal benytte mig af disse formeler men ved ikke hvordan jeg skal starte

k=m*w^2

w=2pi/T

T=2*pi*kvd(m/k)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af mathon

                           m\cdot \frac{\mathrm{d} ^2y}{\mathrm{d} t}=-k\cdot y

                           \frac{\mathrm{d} ^2y}{\mathrm{d} t}=-\left (\sqrt{\frac{k}{m}} \right )^2\cdot y

                          y(t)=A\cdot \sin\left ( \sqrt{\frac{k}{m}}\cdot t-\frac{\pi }{2} \right )    når ligevægtspunktet ligger i origo

                          \sqrt{\frac{k}{m}}=\frac{2\pi }{T}

                           T=2\pi \cdot \sqrt{\frac{m}{k}}


Svar #2
04. februar 2015 af ryaan (Slettet)

Altså det du lige gjorde der var det at du udlede formlen?

altså du kom frem til den formel der?

det er også den jeg har skrevet men hvad skal man præcis alså udregning osv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2015 af mathon

anvendt er
                     differentialligningen
                                                          \frac{\mathrm{d}^2y }{\mathrm{d} t^2}=-\omega ^2y    

har løsningen
                                                           y(t)=c_1\cdot \cos(\omega t)+c_2\cdot \sin(\omega t)=A\cdot \sin(\omega t+\varphi _o)    
   


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2015 af mathon

noteringskorrektion:

                           m\cdot \frac{\mathrm{d} ^2y}{\mathrm{d} t^2}=-k\cdot y

                           \frac{\mathrm{d} ^2y}{\mathrm{d} t^2}=-\left (\sqrt{\frac{k}{m}} \right )^2\cdot y

                          y(t)=A\cdot \sin\left ( \sqrt{\frac{k}{m}}\cdot t-\frac{\pi }{2} \right )    når ligevægtspunktet ligger i origo

                          \sqrt{\frac{k}{m}}=\frac{2\pi }{T}

                           T=2\pi \cdot \sqrt{\frac{m}{k}}


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.