Bioteknologi

Koncentrationsberegninger

26. april 2015 af OYTBX (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Sidder med denne BioTek aflevering hvor jeg er helt blank ved disse opgaver...

Indeholdet af C-vitamin i juice kan være 500 mg pr L. 

a. Hvad er koncentrationen i mol/ L? 

En flaske vin indeholder 13 vol% ethanol 

a. Hvad er volumen af ethanol i vinflasken : (Er det ikke 13%)

b. Omregn voulumen ethanol til masse 

c. Beregn masse% ethanol i vinen

Husholdningseddike indeholder 5 masse% ethansyre 

a. Bereg den molære koncetration af ethansyre

En opløsning af NaCl er 0,2 mol/L. af denne opløsnig overføres 30 mL til en målekolbe, og der fortyndes til 500 mL. 

a. Hvad er koncentrationen i den nye opløsning?

- På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

a.
         c(ascorbinsyre) = \frac{0{,}5\; \frac{g}{L}}{176{,}12\; \frac{g}{mol}}=0{,}002839\; M=2{,}839\; mM


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2015 af mathon

Vin:
    a)
              \left ( 72\; cL \right )\cdot 0{,}13=9{,}36\; cL


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2015 af mathon

b)
               m=V\cdot \varrho


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2015 af mathon

c)
        \varrho _{ethanol}=7{,}9\; \frac{g}{cL}              \varrho _{vin}\approx\varrho _{vand} =10\; \frac{g}{cL}

        masseprocent
                                 \frac{\left ( V\cdot 0{,}13 \right )\cdot \left (7{,}9\; \frac{g}{cL} \right )}{V\cdot \left ( 10\; \frac{g}{cL} \right )}\cdot 100\%=0{,}13 \cdot \left (\frac{ 7{,}9}{ 10 } \right )\cdot 100\%=10{,}27\%


Svar #5
26. april 2015 af OYTBX (Slettet)

100000 Tak For hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2015 af mathon

En opløsning af NaCl er 0,2 mol/L. af denne opløsnig overføres 30 mL til en målekolbe, og der fortyndes til 500 mL.

                   fortyndingsfaktor = \frac{30\; mL}{500\; mL}=\frac{3}{50}=\frac{6}{100}=0,06

                  c_{fort}=0{,}06\cdot \left ( 0{,}2\; M \right )=0{,}012\; M         


Skriv et svar til: Koncentrationsberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.