Samfundsfag

hvad er en politisk aktør?

15. september 2015 af solsikke1 - Niveau: B-niveau

sidder med en opgave hvor jeg skal finde aktører i nogle bilag. men jeg ved ikke hvad en politisk aktør er???


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2015 af mathon

aktør = skuespiller dvs deltagende i skuespil.
politisk aktør = deltager i det politiske (skue)spil = politisk debattør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2015 af LilanKahn (Slettet)

En der tager del i politik, det kan være virksomheder, politiker, foreninger, loby grupper osv.


Svar #3
15. september 2015 af solsikke1

kan man godt sige befolkningen er en politisk aktør ?


Svar #4
15. september 2015 af solsikke1

og er fagfolk det samme som eksperter eller embedsmænd?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2015 af LilanKahn (Slettet)

fagfolk er eksperter inde for deres fag det samme med embedsmænd. befolkning er ikke en aktør som sådan men medlemer af befolkning kan være aktører befolkning er mere en gruppe betegnelse for et samfund


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2015 af Studscientpol (Slettet)

#0

Man har en sondring mellem struktur og aktør. Strukturen er samfundet og alt det der udenfor individet og præger det, mens individet er aktøren. 


Skriv et svar til: hvad er en politisk aktør?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.