Historie

Hvordan afkoloniserede stormagterne

16. september 2015 af Nielsen2626 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, håber der en der kan hjælpe mig med mit spørgsmål. Jeg kan nemlig ikke finde svar på det i min historiebog. 

Jeg skal bruge det til min opgave, hvordan Frankrig, Tyskland og Storbritannien afviklede deres kolonier? 

Var der nogle særlige kendetegn ved hvert land, i forhold til hvad de gjorde, og var det på en fredelig eller millitær både. 

På forhånd tak :) 

- Sannie 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2015 af CULPØS (Slettet)

Tyskland = fik tæsk i 1. verdenskrig (gav afkald på kolonier)

England = økonomiske problemer efter 2.verdenskrig

Frankrig = i dont know 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2015 af 123434 (Slettet)

England havde økonomiske problemer efter 2 verdenskrig og havde altså ikke råd til at have kolonier, og de trak sig i stigende grad ud af kolonierne.

Frankrig havde været besat under 2 verdenskrig af Tyskland. Under besættelsen af deres land havde franskmændene mistet kontrollen med Indokina. Vietnam bliver besat af japanerne, men kommunisterne besejrer senere japanerne i krig. Da 2 verdenskrig sluttede, ville Frankrig genvinde kontrollen over Vietnam. De er kommunisterne ikke interesseret i. De ønsker Vietnams selvstændighed fra Frankrig. Frankrig vil ikke give slip på Vietnam, og der udbryder krig mellem de vietnamisiske kommunister og franskmændene. Dette benævnes som 1 indokinesiske krig. I 2 indokinesiske krig går amerikanerne ind i krigen, men det er fordi, de er bange for, at kommunismen vil sprede sig til de andre indokinesiske lande(den såkaldte domino-effekt)


Skriv et svar til: Hvordan afkoloniserede stormagterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.