Andre fag

Naturfag hjælp

03. marts 2016 af Krustani (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har fået smidt min opgave tilbage da jeg ikke har fået lavet alle opgaverne i den, jeg har kigget på dem det sidste meget lange tid, og nu kan jeg simpelthen ikke mere, der er intet at finde nogen steder. Nu bliver jeg nødt til at spørge efter hjælp. 

Jeg har 3 opgaver jeg ik' kan finde noget omkring.

Hvad er ''Vandbinding''?

Hvilke funktionelle egenskaber udnytter vi i ægget, når vi laver en frikadellefars? (jeg ved godt at det ''binder'' men kan ikke finde ud af at uddybe det.

Hvad er den typiske sammensætning af kød?

Jeg håber folket kan hjælpe, da det skal afleveres til midnat imorgen.

mvh Kristian


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2016 af Heptan

"Vandbinding" kan vist være mange ting, har du en kontekst? Intermolekylære kræfter, fx hydrogenbindinger holder vandmolekyler sammen til en væske, og det er måske det de mener med "vandbinding"?

Æg indeholder emulgatorer, dvs. stoffer der kan binde fedt og vand sammen. Normalt kan men jo ikke blande fedt og vand, men det kan man med en emulgator.

Kød indeholder protein, fedt, vand og mindre mængder af andre stoffer. Se fx indholdet af oksekød her.


Skriv et svar til: Naturfag hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.