Bioteknologi

Gærring

01. september 2016 af Egofaciens - Niveau: A-niveau

"Beregn den dannede mængde carbondioxid ved gæringsprocessen ud fra de to målinger af kolbens vægt" 

Jeg har to målinger; den ene er fra 1. forsøgsdag, hvor kolben vejede 255 g og den anden måling er fra 2. forsøgsdag, hvor kolben vejede 249 g. Har dog lidt problemer med at løse ovenstående? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2016 af mathon

Vægttabet skyldes undvigelsen af CO_2\, _{\textit{(g)}}              

                    C_6H_{12}O_6\, _{\textit{(aq)}}\; \overset{g\ae r}{\rightarrow} \; 2\, C_2H_5OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, CO_2\, _{\textit{(g)}}

                               6\, g\; CO_2\equiv 0{,}136\; mol\; CO_2


       M(CO_2)=44{,}009\; \frac{g}{mol}


Svar #2
01. september 2016 af Egofaciens

Skal man sige 255-249? Også får man svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg tror, jeg vil holde mig til at sige, at det sandsynligvis skyldes undvigelsen af CO2, selvom det er meget sandsynligt, så længe jeg ikke kender til øvelsen. Der er dog nok gjort brug af et gærrør, der gør at CO2 kan undslippe, mens O2 ikke kan komme ind. Ja du kan udregne det ved at sige: 255 g - 249 g = 6 g.


Skriv et svar til: Gærring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.