Matematik

Diskret matematik

21. april kl. 21:28 af Thoms1 - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med opgave d og e

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april kl. 09:06 af Eksperimentalfysikeren

Et trediegradspolynomium har formen ax3+bx2+cx+d

Du har koordinaterne for de fire røde punkter, Pi=(xi,yi)

Opskriv ligningerne

yi = axi3+bxi2+cxi+d

Det giver 4 ligninger med de fire ubekendte a,b,c og d. Dem løser du.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april kl. 09:08 af Martin2Holte

Må i bruge et CAS værktøj, fx Maple ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april kl. 18:45 af AMelev

d) v' = −0.818*v+9.816 = g(v)
Rekursionsligning: v0 = 0 og vn+1 = vn + g(v)·h = vn + (−0.818·vn+9.816)·h 

e) Benyt regneark til bestemmelse af løsningspunkter.


Svar #4
22. april kl. 18:47 af Thoms1

Ja det må vi godt. Vi bruger Maple


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april kl. 19:15 af Eksperimentalfysikeren

b) Newtons metode er beskrevet på siden: https://da.wikipedia.org/wiki/Newtons_metode. Der kan du finde betingelserne og beskrive dem.

c) Differentier f(x) og brug Newtons metode.


Svar #6
06. maj kl. 12:04 af Thoms1

#3

d) v' = −0.818*v+9.816 = g(v)
Rekursionsligning: v0 = 0 og vn+1 = vn + g(v)·h = vn + (−0.818·vn+9.816)·h 

e) Benyt regneark til bestemmelse af løsningspunkter.

Jeg har svaret med det her kan du måske hjælp med at se hvor godt spørgsmålet er svaret


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj kl. 19:54 af AMelev

Det ser OK ud, bortset fra, at du har afrundet forkert nogle steder.

Jeg fik lige lyst til at lege (5 punkter er jo ikke meget) - se vedhæftede.

Vedhæftet fil:Euler.docx

Skriv et svar til: Diskret matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.