Samfundsfag

den nye regering

29. november 2016 af 7klasse - Niveau: A-niveau

er lige lidt nysgerrig her: hvordan er den nye regering sammensat og hvad kommer det muligvis til at betyde for dansk politik med en ny regering?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Er det her virkelig et spørgsmål på A-niveau, eller er din uddannelsessituation en anden? Jeg spørger kun for at kunne give dig så kvalificeret hjælp som muligt ud fra, hvad du spørger om / ind til.
Ganske kort er den nye regering jo sammensat af Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.
Regeringens eneste støtteparti (og dermed en del af regeringens parlamentariske grundlag) er Dansk Folkeparti. 
Hvad kunne man forestille sig, det ville betyde for dansk politisk med en ny (liberal) regering?

Er du i tvivl, er du velkommen til at spørge igen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2016 af Studscientpol

Den nye regering består af Venstre, LA og De Konservative. Før bestod den kun af Venstre. En af grundende til at LA og K blev inviteret med i regeringsforhandlingerne, var at LA og DF ikke ville give sig på de krav de havde til Lars Løkke, og det skabte et krydspres mod Løkke fra LA på den ene side med ønske om lavere topskat og DF på den anden side med ønske om en større offentlig sektor. 

For at løse konflikten blev LA sammen med de konservative inviteret med i regeringen. Når partier er i regering stiger deres regerings aspiration og de bliver mere villige til at gå på kompromis over deres politik. På den måde slipper Lars Løkke for det krydspres han var udsat for tidligere, og nu kun har ét støtteparti at tilfredsstille - DF. 

Jeg vil tro at politikken i fremtiden bliver meget lig hvad den var før Helle Thorning, hvor DF havde de afgørende stemmer. Vi kommer til at se en meget højre orienterede værdipolitik og en knap så højreorienterede fordelingspolitik. LA kan også risikere at få store vælgerbank i det kommende regeringssamarbejde

#1

Spørgsmålet kan fint være på A niveau, da det indeholder elementer fra komparativ politik med teorier indenfor partiadfærd, regeringssammensætninger m.m. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#2

Det kunne også være et spørgsmål i folkeskolen, sådan som de nye krav til samfundsfag er. Hvis det nu var et spørgsmål til en folkeskoleelev, behøver man evt. ikke forvirre i kraft af (for mange) teorier, modeller m.m. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2016 af FransiscoMertens

At 2017 finansloven bliver gennemført med Liberal alliance. De vil skærer ned for bilafgifter :).


Skriv et svar til: den nye regering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.