Afsætning

4feS2 + 1102 = 2fe203 + 8so2

20. august 2017 af Harbrugforhjælp12 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej allesammen
Jeg skal fremlægge noget til kemi
Først skulle jeg afstæmme/balancere det her: feS2 + o2 = Fe2o3 + so
Som jeg fik til:
4feS2 + 1102 = 2fe203 + 8so2

Nu skal jeg svare på "Hvordan udføres reaktionen i praksis?"

Og "Hvad bruges produkterne til?"

Er der måske nogle der kan hjælpe? Det haster lidt!
:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2017 af mathon

Der foretages en ristning af jernkis FeS_2

                   \small 4\, FeS_2\; +\; 11\, O_2\;\overset{\Delta }{ \rightarrow} \; 2\, Fe_2O_3\; +\; 8\, SO_2

Derefter anbringes jernmalmen Fe_2O_3
i en højovn med skiftende lag af Fe_2O_3 og \small C:

                   \small Fe_2O_3\; +\; 3\, CO \rightarrow \; 2\, Fe\; +\; 3\, CO_2

   


Skriv et svar til: 4feS2 + 1102 = 2fe203 + 8so2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.