Andre fag

Corporate Finance

07. november 2017 af PabloK (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Sidder med en opgave i Corporate Finance and Incentives på polit-studiet, som volder mig lidt problemer. Håber der er nogen der kan give en forklaring/et hint.

Opgavebeskrivelsen lyder således:

A firm lives today and in a future “tomorrow.” Today, the firm invests 10. Tomorrow, it receives 15 in a good state, and 5 in a bad state (think of million Kroner).

Risk-neutral pricing uses probability 60% of the good state, with safe interest rate rf = 2%. Risk-averse investors believe the actual probability of the good state is 70%.

The firm is financed by equity and debt. Debt promises P in both states next year.

We will compare two settings. In one setting, no taxes are paid. In the other setting, the corporate tax rate is τc = 5%, but investors still pay no personal taxes. The present debt value is D. Explain the following expression:

D= (dG+dB)P if0≤P≤5
      dGP+dB5 if5<P≤15 

Med venlig hilsen 

Pablo


Skriv et svar til: Corporate Finance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.