Samfundsfag

Europæisering

21. november 2018 af 14049126 - Niveau: C-niveau

Det jeg ved at EU omfatter 27 lande, og at de 27 lande påvirker hiannden i samme retning. Når EU træffer beslutninger kan det påvirke velfærdstatten.Hvordan hænger polske håndværker( åbne grænser) og grænsehandel sammen med EU 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2018 af ringstedLC

Vi har i EU via Det Indre Marked det, der hedder arbejdskraftens frie bevægelighed. Det vil sige, at varer og arbejdskraft frit kan krydse staternes grænser. Fordi Polen også er medlem af EU kan en polsk håndværker tage arbejde i alle de andre EU lande.


Svar #2
22. november 2018 af 14049126

nu giver det mening tak


Svar #3
24. november 2018 af 14049126

men jeg kan ikke se hvordan det indre markedet kan påvirker vores velfærdstat


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2018 af ringstedLC

Det er også det helt store (- og derfor politiske) spørgsmål. Hvis nu fx den polske håndværker kommer til skade, bliver han behandlet "gratis" på danske sygehuse. Og hvis han er far, udbetales der børnepenge. Det skal så afvejes imod den gevinst, dansk økonomi har ved at kunne handle toldfrit indenfor EU.


Svar #5
24. november 2018 af 14049126

Hvad betyder at det skal så afvejes imod den gevinst, dansk økonomi har ved at kunne handle toldfrit indenfor EU.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2018 af heino12 (Slettet)

Det betyder at Danmark selvsagt har en gevinst på det toldfrie indre marked. Hvorfor vi har det er en længere forklaring, men kort fortalt skyldes det, at danske virksomheder har bedre eksportmuligheder, samt at det større marked giver bedre mulighed for specialisering. Derudover ligger der også en gevinst i sig selv i, at vi fx kan hente en polsk håndværker, da mangel på arbejdskraft nemmere kan modvirkes, samt en række andre ting.

Disse gevinster skal så måles mod de udgifter Danmark vil have i forbindelse med, at fx den polske håndværker kommer til landet, som de er beskrevet i svar 4. Altså: overstiger velfærdsudgifterne (blandt andre) de økonomiske gevinster, som jeg har beskrevet ovenfor?


Skriv et svar til: Europæisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.