Erhvervscase

CASEOPGAVE 33C: ANSÆTTELSESRET

04. marts 2019 af kathrinechmaria

Nogen der har svaret til denne her?⇓

Den 27-årige Hans Thomsen blev ansat som ingeniør hos ingeniørfirmaet Cool Steel A/S. Hans Thomsen var blevet færdig med studierne den 1. september og ansat den 1. oktober i ingeniørfirmaet på fuld tid. Hans primære arbejdsopgaver bestod i at udarbejde tegninger over broer samt foretage beregninger på deres bæreevne og holdbarhed.

Hans Thomsen var egentlig en trofast arbejdssjæl mod Cool Steel, men han var også trofast mod sin gamle syge mor, som stadig fik det psykisk dårligere. Ofte ringede hun til ham på arbejdet. En dag først i august - 3 år efter ansættelsen - ringede hun grædende til Hans og forlangte at komme på hospitalet.

Den pligtopfyldende Hans Thomsen forespurgte arbejdsgiveren, Tommy Steel, om han måtte tage hjem og hjælpe moderen pga. hendes krise. Det mente Tommy Steel ikke, at der var tid til, og derfor udbad Hans sig en feriedag. Heller ikke dette ville Tommy gå med til, så Hans blev på arbejdet. Tommy kunne dog ikke tolerere, at hans medarbejdere havde rod i deres privatliv. Han meddelte derfor Hans den følgende dag, at Hans ikke behøvede at komme mere, men naturligvis ville han få løn for august måned.

Hans Thomsen fik hurtigt et andet job. Allerede den 1. september samme år havde han nyt arbejde - til højere løn.

Ved anvendelse af juridisk metode skal du udarbejde et begrundet løsningsforslag.


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2019 af Moderatoren

Hvad har du problemer med, når du skal besvare opgaven?


Skriv et svar til: CASEOPGAVE 33C: ANSÆTTELSESRET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.