Erhvervscase

Udregning

22. november 2025 af BirkGlerfoss

Jeg har et regnestykke  som skal vise en vinkel på 0,345grader.

Det tal skal komme fra 730 gange 10 potens i -3. det vil sige 0,730 skal omregnes til 0,345 grader, er det nogen som ved hvordan man udregner det?.

Jeg bruger et regnemaskine program på min computer der heder TI-nspire CX II CAS.

jeg ved at jeg skal trykke 730 gange 10 i -3 potens og hvad skal jeg så trykke for at få 0,345 grader, 


Svar #1
22. november 2025 af BirkGlerfoss

#0

Jeg har et regnestykke  som skal vise en vinkel på 0,345grader.

Det tal skal komme fra 730 gange 10 potens i -3. det vil sige 0,730 skal omregnes til 0,345 grader, er det nogen som ved hvordan man udregner det?.

Jeg bruger et regnemaskine program på min computer der heder TI-nspire CX II CAS.

jeg ved at jeg skal trykke 730 gange 10 i -3 potens og hvad skal jeg så trykke for at få 0,345 grader, 

Tallet skal være 732 gange 10 i -3


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2025 af SuneChr

Opstil en ligning med den faktor x som skal ganges med 0,732
    x·0,732 = 0,345    ⇒     x = 0,345/0,732    eller    x = 0,471311...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2025 af StoreNord

I TI-nspire skriver man:    solve(x·0,732 = 0,345, x)


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.