Andre fag

HJÆLP

15. marts 2019 af Alberte0104 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det muligt at sende +750.000 volt igennem en ledning, da vi prøver at finde ud af om biler ville kunne køre på elektromagnetisme.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2019 af ringstedLC

Ja, det er det, - i teorien. Men da 750.000 V er 750 kV og de største elmaster du ser i landskabet bærer 400 kV nettet, bliver det altså nogle meget store master. Alternativt skal kablernes isolation være meget tyk, hvilket gør dem tunge og dyrere end uisolerede kabler, der hænger i luften.

Men hvorfor skal I dog bruge så høj spænding, magnetfeltet dannes af strøm. Prøv at komme med nogle mellemregninger og lad os se, hvordan I er kommet frem til det behov for spænding.


Svar #2
20. marts 2019 af Alberte0104 (Slettet)

https://testoteket.dk/tildinundervisning/b%C3%A5d-drevet-elektromagnetisme dette er vores forsøg. Vi ville prøve, at omregne det med en normal personbil. (vejer i gennemsnit 1147kg). 

Vi ville bruge den høje spænding til at, få en bil til at køre. 

Tak fordi du gider hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2019 af ringstedLC

Det har jeg forstået. Jeg gætter på, at magneten vejer ca. 2.3 g og Jeres mellemregning så er:

\begin{align*} \frac{1.5}{2.3\cdot 10^{-3}} &= \frac{U_{bil}}{1147} \\ \frac{1.5\cdot 1147}{2.3\cdot 10^{-3}} &= U_{bil}=750 \;kV \\ \end{align*}

men det er mildt sagt helt forkert. Som beskrevet i "Forklaring" opstår der en kraft mellem en magnets felt og en leders felt. Dens størrelse er afhængig af bl. a. strømstyrken og den kender I ikke. I kender ikke engang spændingen, for når batteriet kortsluttes med ledningen, er der næsten ingen spænding over polerne.

Beklager, men af mange forskellige grunde må konceptet nok forkastes.


Svar #4
22. marts 2019 af Alberte0104 (Slettet)

Ok tak tusinde tak for hjælpen, og fordi du tog dig tid til, at hjælpe!


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.